Acest mare medic cardiolog din Romania a UIMIT lumea medicală din pricina BOLII de care suferă

Acest mare medic cardiolog din Romania a UIMIT lumea medicală din pricina BOLII de care suferă
Când avea 23 de ani, viaţa părea compromisă pentru Dan Fărcaş. Acum, el a ajuns să consulte lunar aproape 400 de pacienţi şi niciodată nu a pus un diagnostic greşit. Fiecare zi este o dovadă că boala Parkinson poate fi învinsă.

Când era student la medicină, Dan a aflat că suferă de o boală, care apare de obicei la persoanele de vârsta a treia. Îi plăcea să joace fotbal, dar nu şi-a mai putut mişca piciorul şi s-a decis să câştige meciul cu boala, scrie ştiri.tvr.ro.

Drumul a fost lung şi anevoios, presărat cu durere şi revoltă. A trăit trei întâmplări decisive: momentul în care un coleg i-a sugerat să se retragă într-un laborator, o doamnă care l-a confundat cu un alcoolic şi un şofer care a râs de el că a urcat băut la volan.

Dan nu a luptat singur. Şi-a cunoscut soţia, medic de familie, acum 15 ani, iar acum au o fetiţă.

Dan Fărcaş este şeful Laboratorului de Explorări Funcţionale Non-Invazive şi şef de lucrări la Universitatea de Medicină din Târgu-Mureş.

A înfiinţat Clubul Bolnavilor de Parkinson şi este vice-preşedinte al Asociaţiei Române de Luptă Împotriva Parkinson.

 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
48

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
232

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...

Expoziție foto-documentară deschisă la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani (Foto)

astăzi, 12:59
57

Acorduri de pian și vioară au animat sala de festivități a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, în cadrul unui eveniment care a marcat 69 de ani de la trecerea &ic...