Accident rutier cu alcoolemie de 1,03 "la bord"!

Accident rutier cu alcoolemie de 1,03 "la bord"!
La un pas de tragedie! Din fericire, accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale, insă nu mică a fost mirarea poliţiştilor când au descoperit că unul dintre şoferi avea o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În ziua de 26 noiembrie 2010, în jurul orei 16.30, poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Bucovina din municipiu a avut loc un accident cu pagube materiale, unul din conducătorii auto implicaţi părând a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.

La faţa locului poliţiştii au identificat conducătorii autoturismelor ca fiind P. Dinu, de 41 de ani, şi C. Mircea Mugurel, de 21 de ani, ambii din municipiul Botoşani.

S-a procedat la testarea conducătorilor cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul lui P. Dinu indicând o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A doua zi, în jurul orei 14.50, tot pe strada Bucovina, a fost depistată în trafic autoutilitara marca Mercedes Benz, condusă de A. Petru, de 32 de ani, din municipiu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, informeaza IPJ Botoşani.

Faţă de cei doi conducători auto s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, cauzele urmând a fi soluţionate procedural.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
52

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
253

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...