Accident la Baisa: Medic veterinar mort si o tanara in stare grava! FOTO

Accident la Baisa: Medic veterinar mort si o tanara in stare grava! FOTO
Un barbat in varsta de 45 de ani, din Botosani, a decedat dupa ce masina cu care se deplasa a intrat pe contrasens si a lovit alte doua autoturisme care circulau din sens opus. Alte patru persoane au ajuns la spital, dintre care o tanara in varsta de 20 de ani este in stare grava.







Medicul veterinar Valerica Ciobanuca se deplasa dinspre Botosani catre Suceava, la volanul unei autoutilitare Dacia Logan, care apartine firmei Romvac, inmatriculata in judetul Ilfov. El era distribuitor al Romvac pe judetul Botosani.

In padure la Baisa, intr-o curba, soferul  a patruns pe contrasens, lovind alte doua masini, care circulau una dupa cealalta dinspre Suceava catre Botosani, un Audi 80, condus de medicul veterinar Mihai Ghimus, de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, si un Golf, condus de Corneliu Popinciuc, de 27 de ani, din localitatea Tudor Vladimirescu.

In urma impactului, autoturismul Audi a fost rotit la 180 de grade, Golful s-a rasturnat in padure, iar autoutilitara  a fost aruncata in santul de pe marginea drumului.

Soferul din Dacia Logan a ramas incarcerat.

Mai multe echipaje de Pompieri, Descarcerare, Ambulanta si Politie au ajuns la fata locului.







Soferul autoutilitarei a fost scos din masina de pompierii de la Descarcerare. Medicii l-au resuscitat timp de 35 de minute, insa din pacate barbatul nu a mai putut fi salvat. In timpul manevrelor de resuscitare, cadrele medicale au simtit miros de alcool, urmand ca necropsia sa stabileasca daca barbatul bause.

Alte patru persoane, pasagere in autoturismul Golf, au ajuns la spital. Sora soferului, Claudia Popinciuc, a fost grav ranita. Tanara urma sa fie duminica mireasa.

“Cel cu Audi mergea in fata mea. Celalat venea din fata, a intrat pe contrasens, a agatat in lateral autoturismul Audi, dupa care pe noi ne-a prins din plin si ne-am rasturant. Nu am putut sa franez pentru ca era prea aproape", a spus Cornel Popinciuc, soferul Golfului.

“S-a incercat resuscitarea 35 de minute, fara efect. La sosirea Ambulantei, barbatul era in stop cardio-respirator. Mai este o persoana cu un prognostic rezervat. La celelalte victime sunt fracturi si dureri de coloana lombara", a declarat medicul Liliana Mateciuc, din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta.

Din primele cercetari ale politistilor, de vina pentru producerea acestui accident este soferul Daciei Logan.

"Din primele cercetari, conducatorul autoturismului Dacia Logan a patruns pe contrasens si este vinovat de producerea accidentului", a declarat insp. Andrei Barbacaru, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Botosani.

Circulatia in zona a fost blocata mai bine de  doua ore.











Politia continua cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs acest accident.

UPDATE: Tanara de 20 de ani va fi transferata la Clinica de Neurochirurgie din Iasi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
107

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
36

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
1296

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...