Accident feroviar în Botoșani: Tren de marfă deraiat, călători transbordați cu autobuzele!

Un tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat pe o linie ferată din județul Botoșani, cauzând pagube însemnate infrastructurii feroviare.

Accident feroviar în Botoșani: Tren de marfă deraiat, călători transbordați cu autobuzele!

   Foto: clubferoviar.ro

Deraierea a avut loc luni seara, în jurul orei 22.00, într-o porțiune cuprinsă între stațiile CF Trușești și Todireni, anunță personalul feroviar de la Sucursala Regională de Căi Ferate Iași.

Vagonul deraiat nu aparține, însă, de Căile Ferate Române, ci făcea parte din compunerea unui tren de marfă operat de Grup Feroviar Român.

Deraiere pe o distanță de 600 de metri

Potrivit primelor informații, al 11-lea vagon din compunerea trenului nr. 66952, operat de Grup Feroviar Român, a deraiat la primul boghiu, de ambele osii.

Accidentul feroviar s-a produs la km 76+100, în linie curentă, între stațiile CF Trușești și Todireni, iar vagonul a mers deraiat pe o distanță de 600 de metri.

Vagonul era încărcat cu cereale. Deraierea a avut loc pe secția de circulație 608 Iași-Dorohoi, linie administrată de RC-CF Trans. Personalul de investigare s-a deplasat la locul accidentului.

Pagube însemnate, au fost solicitate autocare pentru călători

În urma deraierii au fost distruse prin secționare peste 2.000 de traverse de cale ferată, astfel că lucrările de refacere a infrastructurii feroviare se anunță a fi complexe și de durată.

Legătura între Iași și Dorohoi se face, între localitățile Trușești și Todireni, prin transbordarea călătorilor cu ajutorul autobuzelor și autocarelor.

 

Spune-ne opinia ta