ACCIDENT DE MUNCĂ: Angajat la o reţea de cablu TV, a căzut în gol de la patru metri!

Un botoşănean în vârstă de 40 de ani a ajuns la spital după ce a căzut de la o înălţime de patru metri. Bărbatul efectua lucrări de remediere a unor defecţiuni la reţeaua de cablu de televiziune.

Luni, 7 septembrie, în jurul orei 10.30, I.D., în vârstă de 40 ani, angajat la S.C. MEDIA SYSTEM TELEVISION S.R.L. Botoşani, punct de lucru George Enescu, s-a deplasat pe raza comunei Cordăreni, împreună cu un coleg de serviciu, pentru a efectua lucrări de remediere a unor defecţiuni la reţeaua de cablu de televiziune din localitate, gestionată de societatea menţionată.

În timp ce colegul de muncă verifica reţeaua pentru depistarea altor defecţiuni, numitul I.D. s-a urcat pe o scară pentru a efectua lucrări de reparaţie la un cablu TV  montat pe un stâlp din zonă şi, pe fondul neatenţiei, a căzut pe sol, de la o distanţă de circa 4 metri, accidentându-se.

După producerea evenimentului acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi pentru îngrijiri medicale şi stabilit diagnosticul de politraumatism prin cădere de la înălţime. Întrucât acuza dureri la nivelul trunchiului, muncitorul a fost transferat la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani pentru efectuarea de investigaţii suplimentare.

"Evenimentul va fi cercetat de către angajator, iar dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, conform prevederilor Legii  nr. 319 din 2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă actualizată şi H.G. 1425 din 2006 actualizat, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006", a precizat Stelian Metler, inspector-şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...