Accesul la piscina de la Cornișa este restricționat. Cum vor intra copiii cu vârsta între 6 și 12 ani

Accesul la piscina de la Cornișa este restricționat. Cum vor intra copiii cu vârsta între 6 și 12 ani

Din cauza intrării municipiului Botoșani în „zona roșie”, după ce rata de infectare a depășit zilele acestea pragul de 3 la mia de locuitori, reprezentanții parcului de agrement Cornișa Aquapark & Sports Botoșani au anunțat că piscina interioară va funcționa la 50% din capacitate.

De asemenea, accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate împotriva SSRS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore. Aceste restricții nu se aplică și copiilor cu vârsta mai mică sau egală cu 6 ani. 

Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, accesul la piscină sau la cursurile de înot a copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani care nu pot fi vaccinați împotriva Covid 19, va fi condiționat de prezentarea unui certificat „verde”, de testare ori trecere prin boală.

Este important de știut că în aplicație, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un  test cumpărat de la farmacie, chiar dacă este omologat și făcut acasă, informează Digi24.

De asemenea, copiii între 6 și 12 ani au nevoie de test în următoarele locuri: piscină, sala de sport (antrenamente), competiții sportive, restaurant, petrecere. 

 

Spune-ne opinia ta