Academia Romana: Premierul Ponta nu ne-a solicitat sa analizam cazul Mang

Academia Romana: Premierul Ponta nu ne-a solicitat sa analizam cazul Mang

 Ionel Haiduc  

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca a hotarat sa solicite Academiei Romane sa analizeze acuzatiile de plagiat care i se aduc ministrului Educatiei, Ioan Mang. "Si sper sa fi fost acceptata aceasta solicitare", a adaugat atunci premierul, care a mai spus ca daca aceste acuzatii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui sa demisioneze.

Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, a declarat, astazi, pentru Gandul ca institutia pe care o conduce nu a primit nicio solicitare din partea premierului Victor Ponta in acest sens.

"Nu a existat nicio solicitare, scrisa sau verbala, din partea premierului, prin care sa ne ceara sa constituim o comisie care sa analizeze cazul Mang. Premierul nu ne-a cerut deocamdata acest lucru. Noi nu putem sa facem asta daca nu suntem solicitati, Academia Romana nu este autorizata sa autosesizeze in cazurile de plagiat. Daca vom fi solicitati, noi putem constitui o comisie in doua zile", a declarat Ionel Haiduc.

Paun Ion Otiman, secretarul general al Academiei Romane, a declarat si el ca a aflat despre ideea lui Ponta de la televizor. "Nici premierul, nici Guvernul nu ne-au solicitat pana acum sa analizam daca e vorba de un plagiat", a spus el, adaugand ca ar fi prima oara cand Academia Romana ar trebui sa analizeze un caz de plagiat venit din afara ei.

Cazurile de plagiat intra in atentia Consiliului National de Etica de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.


Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat, astazi, ca este si ramane in fruntea ministerului, explicand ca in cazul lui urmeaza sa decida Comisia Nationala de Etica, informeaza agentia de stiri Mediafax.

Intrebat fiind despre propria demisie, el a declarat ca aceasta este pana la urma o decizie politica, dar ca el nu are nicio vina.

"Urmeaza sa se decida Comisia Nationala de Etica. Am inteles ca s-a sesizat, si vedem", a explicat Ioan Mang.

Intrebat cand se va intruni comisia, ministrul a raspuns ca pana in 15 iunie.

"Eu am primit un termen astazi de la ei. Pana in 15 iunie", a spus Mang.

Declaratiile au fost facute dupa sedinta BPN al PSD, la care Ioan Mang a fost prezent.

PDL va depune, saptamana viitoare, o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei, Ioan Mang, pe care il acuza de plagiat, solicitand demisia acestuia.

Anuntul a fost facut de catre presedintele PDL, Emil Boc, dupa sedinta BPN al partidului.

Boc a precizat ca motiunea simpla va fi depusa la Camera Deputatilor, in prima saptamana cu sedinte de plen, respectiv saptamana viitoare.

Premierul Victor Ponta spera ca acuzatiile de plagiat la adresa ministrului Educatiei nu vor fi confirmate si ca, astfel, nu va fi cazul sa il inlocuiasca pe Ioan Mang de la conducerea ministerului, aratand insa si in cazul unei schimbari vor continua controversele, din cauza intereselor din sistem.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
93

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
99

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
146

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...