Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a fost închisă! Mărturia unui student după valul de toxiinfecții

Studenții și-au strâns cărțile și lucrurile și au plecat acasă.

Decizie fără precedent la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București. Instituția s-a închis, iar toţi studenţii - viitorii poliţişti - au fost trimişi acasă.

Măsura a fost luată după scandalurile din ultimele două săptămâni, când zeci de cadeţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie, iar alţii s-au plâns de mizeria din cămine, de mâncarea cu viermi de la cantină şi de lucrările de renovare care nu se mai termină.

Viitorii poliţişti au plecat, sâmbătă, acasă cu cărţi şi bagaje. Academia de Poliţie a luat o măsură drastică. Instituţia va fi închisă o lună până la terminarea renovărilor, scrie observatornews.ro.

Adrian Dumitru este student în anul 4 la Academia de Poliţie. Spune că au fost mereu probleme la cantină, dar niciodată grave ca acum. Mâncarea a ajuns un pericol pentru sănătatea lui şi a colegilor. Pe 14 noiembrie, peste 60 de studenţi au ajuns la spital, cu toxiinfecţie alimentară.

Aici avem...nu ştiu ce să vă zic, râmă sau habar nu am ce e aici. Mâncare de mazăre cu râmă. Aici avem probabil o brânză cu mucegai din Franţa. Aici am fost răsfăţaţi un pic”, a declarat Adrian Dumitru, student al Academiei de Poliție.

Mărturiile studenţilor de la Academia de Poliţie

Neregulile grave sunt confirmate şi de sindicatul poliţiştilor Europol, care a dezvăluit şi modul în care sunt făcute renovările în căminele Academiei de Poliţie.

Molozul este aruncat de la înălţime, iar în curte sunt munţi de gunoaie şi resturi de materiale de construcţii. Atmosfera este irespirabilă.

După ce ni s-a pus la dispoziţie Pavilionul, după ce a fost renovat, au început după o zi problemele, se înfundau toaletele, se inundau băile, se inunda la duş. Am sesizat toate lucrurile, s-au făcut rapoarte”, a adăugat studentul.

În urma sesizărilor făcute de studenții Academiei nu au fost primite răspunsuri.

Nu ştiu ce să vă spun, că noi nu primin răspunsuri”, a declarat Adrian Dumitru.

Toate aceste lucrui se răsfrâng asupra lor, asupra demnităţii lor, pentru că vorbim de viitori ofiţeri din Ministerul Afacerilor Interne”, a precizat și Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

După scandalul studenţilor îmbolnăviţi la cantina Academiei de Poliţie, Ministrul de Interne a trimis acolo Corpul de control.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...