Absolvenţii de la Spiru Haret primeau nota de la licenţă de la calculator!

Noi dezvăluiri despre cum erau evaluaţi studenţii la Universitatea Spiru Haret, în urma controlului făcut de Ministerul Educaţiei.

Licenţiaţii au primit note de la calculator, nu de la un profesor. În schimb, reprezentanţii Universităţii spun că examenele erau corecte, pentru că profesorii semnau pentru notele date de computer.

Mai mult, ei susţin că datele din raportul Ministerului Educaţiei sunt eronate, aşa că nu suspendă înscrierile, cum a cerut Ecaterina Andronescu.

Studenţii de la Spiru Haret susţineau examenul de licenţă pe internet, indiferent dacă au urmat cursuri de zi, fără frecvenţă sau învăţământ la distanţă.

Astfel, într-o singură zi, 20.000 de absolvenţi îşi puteau da licenţa. Universitatea a avut grijă să cumpere un server destul de puternic pentru această facilitate.

"Am ajuns la concluzia că profesorul nu mai trebuie să semneze în dreptul fiecărui student, ci trebuie să semneze catalogul ca atare. Este un nonsens ca profesorul să semneze în dreptul fiecărui student din moment ce se face evaluarea informatică", a precizat Gheorghe Bica, consilierul rectorului Universităţii Spiru Haret.

La fel se dădeau şi examenele din timpul anului, un catalog ajungând să aibă şi 12.000 de studenţi, iar toate notele să fie puse în aceeaşi zi. Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret spun însă că asta înseamnă eficienţă.

Explicaţiile apar din partea instituţiei după ce ministrul Educaţiei a precizat că baza de date de la Spiru Haret este incorect întocmită pentru că toţi studenţii apar laolaltă, fără să se specifice forma de studiu pe care au urmat-o şi fără ca să fie evaluaţi, individual, de un profesor.

Universitatea a hotărât să continue înscrierile până la primirea raportului de la minister, mai ales că, faţă de anul trecut, în urma scandalului, numărul de absolvenţi de liceu care vor să studieze la Spiru Haret a scăzut cu 90 la sută.

Sursa: Realitatea.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...