Absolvenţii care susţin bacalaureatul în sesiunea a doua nu au timp să se înscrie la facultate

Admitere la facultate contracronometru. Mulţi dintre absolvenţii de liceu, care susţin bacul în a a doua sesiune, nu vor mai avea timp să se înscrie la facultatea sau vor avea la dispoziţie doar 24 de ore. Motivul: Ministerul Educaţiei a decalat cea de-a doua sesiune a bacalaureatului cu o săptămână faţă de anul trecut. Nici reprezentanţii ministerului nu ştiu de ce au făcut această modificare.

Cei 70.000 de elevi care au picat bacalaureatul din vară, au puţine şanse să se mai înscrie la o facultate de stat. Şi asta pentru că ministrul Educaţiei a decalat sesiunea din toamnă cu o săptămână faţă de anul trecut. Anul acesta bacalaureatul începe pe 23 august şi se termină pe 9 septembrie, faţă de anul trecut când începea pe 17 august şi se termina pe 3 septembrie.

La universităţi, cum este "Babeş-Bolyai" din Cluj, candidaţi au la dispoziţie doar o zi ca să-şi depună dosarul pe locurile rămase neocupate.

Universitatea din Bucureşti, de exemplu, organizează cea de-a doua admitere între 1 şi 5 septembrie, însă pentru a prelungi această perioadă este nevoie de acordul senatului universităţii.

La alte facultăţi încă nu se ştie dacă se va mai organiza vreo sesiune de înscrieri. "Am lăsat deschisă înmatricularea pe datele concursului de admitere din vară şi vom trage linie la 1 septembrie să vedem care este situaţia şi ce vom face în continuare. În conjunctura dată, îi îndemn pe cei interesaţi să urmărească site-urile universităţilor", a declarat Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnică din Bucureşti.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu au ştiut să explice de ce bacalaureatul din toamnă se suprapune cu admiterea la facultăţi.

"Probabil pentru că s-a stabilit mai mult timp pentru elevi să se regrupeze, să înveţe, poate să fie mai mult timp pentru corectare şi de soluţionare a contestaţiilor. Deci nu există o explicaţie specială pentru care acest calendar să fi fost modificat", a declarat Tudorel Urian, consilier de imagine al ministrului Educaţiei. (Realitatea.net)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
18

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
29

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
63

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...