Absenteismul elevilor din ultima perioada ii ingrijoreaza pe reprezentantii DSP!

Numarul ridicat de absente de la ore, inregistrat in randul elevilor, ii face pe cei de la Directia de Sanatate Publica Botosani sa fie suspiciosi daca nu cumva simptomele elevilor sunt ale gripei noi.

"Vom ruga medicii scolari si medicii de familie sa ne dea relatii de ce anume a cauzat acest absenteism, daca simptomatologia se incadreaza in ceea ce noi suspicionam vizavi de gripa noua sau gripa sezoniera. Vom proceda la izolarea la nivelul domniciului, iar in internate vom gasi spatii si vom trece la recoltarea de probe, pe care le vom trimite la Iasi pentru confirmarea sau informarea tipului de gripa", a declarat Doina Botez, director adjunct in cadrul DSP.

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean Botosani a precizat marti ca sunt atent monitorizate cazurile de gripa, a racelilor care sunt specifice acestui anotimp, iar in acest sens au fost luate deja masuri, fiind informate toate unitatile de invatamant, existand chiar si comitete locale pentru situatii de urgenta si pentru monitorizarea gripei in scoli.

Ada Macovei a spus ca deja au fost distribuite 5.000 de masti de protectie, cele mai multe in mediul rural.

"Ne intereseaza cum se implica cadrele didactice in identificarea elevilor care prezinta simptomatologie de viroze respiratorii, gripa, astfel incat sa putem limita extinderea unor copii bolnavi in randul elevilor din clasa si scoala. Ieri au fost verificate liceele mari din municipiu. O parte dintre directori care am vorbit au spus ca elevii pot sa uzeze de gripa aceasta si sa absenteze nemotivat de la scoala. Daca pleaca de la scoala elevii trebuie sa aduca de la medic adeverinta pentru motivarea absentelor. Rugam sa fie tratata cu seriozitate aceasta situatie", a declarat Ada Macovei, sefa ISJ Botosani.

In mod cert, insa, elevii sunt primii care "gestioneaza" eficient gripa noua, cabinetele medicale fiind luate cu asalt, in aceasta perioada!

Elevii se plang de dureri de cap, stari de rau general, fapt care ii determina pe medicii de familie, de teama unor eventuale simptome de gripa noua, sa le acorde acestora adeverinta medicala. In mod cert, un repaus la domiciliu le prinde bine elevilor, iar "refacerea" este completa in cateva zile!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...