Abia asta aberație: Expresia “Sărbătoarea de Crăciun” ar putea fi eliminată pentru a nu ofensa persoanele necredincioase din Uniunea Europeană

Abia asta aberație: Expresia “Sărbătoarea de Crăciun” ar putea fi eliminată pentru a nu ofensa persoanele necredincioase din Uniunea Europeană

O nouă decizie a Comisie Europene stârnește un val de reacții privind sărbătorile de iarnă. Pentru a respecta egalitatea pe care o invocă, Comisia propune eliminarea termenului de Crăciun din limbaj pentru a nu ofensa persoanele necredincioase.

Mai mult, alături de aceasta, doresc ca și termenii care fac referire la domn sau domnișoară să fie înlocuite cu un apelativ neutru. Deputatul liberal Ben-Oni Ardelean, consideră aceste propuneri ca fiind neomarxiste, relatează BZI.ro.

Plecând de la premisa că orice persoană trebuie tratată în mod egal, eliminându-se orice fel de referire care ar putea duce la discriminare, oficialii de la Bruxelles, merg până acolo încât propun eliminarea termenului „Crăciun”, pentru ca persoanele care nu sunt credincioase să nu se simtă lezate de acest termen.

În acest context se discută și despre eliminarea oricărui apelativ care ar defini o persoană din perspectiva sexului, mai exact termenii „doamnă” sau ”domn”, cu unii neutrii, care nu scot în evidență genul.

„Orice persoană din UE are dreptul de a fi tratată în mod egal”, fără referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”, a scris inițial ANSA, o agenție de presă italiană.

Cât despre Crăciun, acestea nu se vor mai numi generic așa cum sunt cunoscute, ci sărbători. Astfel că, în loc de „Crăciunul este stresant” să se spună „sărbătorile sunt stresante”, pentru a se asigura o „comunicare corectă”. Acest document în care sunt specificate acestea a fost furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” – Uniunea Egalității.

Iată și „Decalogul” Uniunii Europene:

Orientările conțin mai multe capitole în care, conform executivului UE, trebuie avut în vedere tratamentul egal al persoanei. În decalogul comisiei există câteva recomandări care trebuie respectate întotdeauna:

- Nu vor fi utilizate substantive sau pronume care au legătură cu genul subiectului;

- Trebuie menținut un echilibru între sexe în organizarea fiecărui panel;

- Atunci când se utilizează un conținut audiovizual sau mărturii, trebuie să ne asigurăm că diversitatea este reprezentată în fiecare aspect al materialului

- În faţa unei audienţe nu ne adresăm folosind apelativele „domni” sau „doamne” ci mult mai genericul „stimați colegi”;

- Atunci când se vorbeşte de transsexuali, aceştia trebuie identificați în baza indicației lor;

- Nu va mai fi folosit cuvântul „bătrâni”, ci „oameni în vârstă”;

- Atunci când se va vorbi despre persoane cu dizabilități, nu se va mai face referire prioritară la persoană (de exemplu, în loc de „Mario Rossi este o persoană cu dizabilități”, vom spune „Mario Rossi are o dizabilitate”).

În ghidurile UE există și referiri pentru o comunicare „corectă” în ceea ce privește religiile. De exemplu, în text este indicat ca, în orice conținut comunicativ, „să nu se folosească nume proprii tipice unei anumite religii”, relatează și știripesurse.ro.

Referitor la sărbători, comisia cere „să evităm să considerăm ca fiind de la sine înțeles că toată lumea este creștină”. Şi în acest sens oferă o mulțime de exemple: în loc să spunem sau să scriem „Crăciunul este stresant”, executivul european ne invită să folosim cuvintele: „Sărbătorile sunt stresante”.

“Nu vă referiți la perioada Crăciunului și nu folosiți nume creștine precum Maria sau Ioan, pentru a evita rănirea sentimentelor unora” - așa sună indicațiile absurde ale unui document intern al Comisiei Europene.

Același document interzice utilizarea adresărilor cu „domnișoară sau doamnă”, folosirea unor termeni precum „lucrători sau polițiști”, iar formularea clasică „doamnelor și domnilor”, trebuie înlocuită cu „stimați colegi”.

Personal, nu știu până unde vor continua toate aceste inepții. Corectitudinea politică sumbră, promovată fanatic la nivel european, nu dorește altceva decât eliminarea oricărei urme a identității individuale, incluzând etica, religiozitatea si spiritualitatea cetățenilor statelor membre.

Vorbim despre “unitate în diversitate”, când de fapt avem de a face cu un uniformism de tip nivelator. Un comunism neomarxist, total dăunător, pe care națiunea noastră l-a mai traversat.

“Doamnelor și domnilor”, oricât ar supăra: mama rămâne mamă, el rămâne el, iar perioada Crăciunului va reprezenta miracolul nașterii Mântuitorului de către Maria. Pentru totdeauna!

Corectitudinea politica nu dă dreptul nimănui la eliminarea valorilor fundamentale ale acestui continent! Doamne, dă-le mintea de pe urmă!”, a scris pe pagina sa se socializare și deputatul PNL, Ben-Oni Ardelean, care spune că denunță „unifrmismul de tip nivelator” și „comunismul neomaxist” pe care cei din vârful Uniunii Europene le tot impune pentru a respecta egalitatea.

 

Spune-ne opinia ta