A VI-a editie a Festivalului Cantecului, Jocului, Portului si Mestesugurilor Populare-FOTO

A VI-a editie a Festivalului Cantecului, Jocului, Portului si Mestesugurilor Populare-FOTO
Botosanenii care vor avea drum weekend-ul acesta pe Pietonalul Unirii vor putea admira creatiile mesterilor populari veniti din toate colturile tarii si vor putea asculta muzica populara, cu ocazia celei de-a VI-a editii a Festivalului Cantecului, Jocului, Portului si Mestesugurilor Populare, ce se va desfasura in perioada 5-7 august, la Botosani.
 
Deschiderea oficiala a Festivalului a avut loc vineri, in prezenta mai multor oficialitati, evenimentul fiind organizat de Centrul Judetean de Creatie, in parteneriat cu Consiliul Judetean si Primaria municipiului Botosani.


Festivalul a debutat cu un Targ al Mestesugarilor, zeci de mesteri si artisti populari expunandu-si creatiile, care pot fi cumparate.


Vineri seara, botosanenii vor avea ocazia sa vada ansamblurile folclorice din judet, de la  Lozna si Varfu Campului, precum si doua ansambluri din judetele Olt si Maramures.


Sambata, incepand cu ora 16.00., va avea loc Festivalul “Vasile Andriescu, iar incepand cu ora 17.00 va fi un program sustinut de ansambluri folclorice.


Duminica, incepand cu ora 10.00, va avea loc parada fanfarelor, pe traseul Casa Tineretului-Nicoale Iorga-Calea Nationala-Directia Muncii-Cuza Voda-Primarie-Pietonalul Unirii.


Vor participa din judetul Botosani fanfarele de la Balta Arsa, Concesti, Cordareni, Hudesti, Suharau, din judetul Suceava: Calafindesti- Leontica si din Republica Moldova Nisiporeni-Dubasari.


Incepand cu ora 17.00, pe Pietonalul Unirii se va desfasura Festivalul Etniilor.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
414

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
554

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
670

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...