A treia oară e cu noroc? Lucrările la Axa rutieră strategică 2: Botoşani- Iaşi, vor fi scoase din nou la licitație!

A treia oară e cu noroc? Lucrările la Axa rutieră strategică 2: Botoşani- Iaşi, vor fi scoase din nou la licitație!

Consiliul Județean Botoșani susține că nu se lasă până nu găsește un constructor pentru Drumul Strategic Botoșani – Iași.

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, care de altfel îl înlocuiește temporar  și pe președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că lucrările la Drumul strategic din județul Botoșani, proiect numit „Regiunea Nord-Est - Axa rutieră strategică 2: Botoşani- Iaşi”, vor fi scoase din nou la licitație.

Birta a explicat că sub nici o formă nu se face vinovat Consiliul Județean de faptul că nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru construcția acestui drum.

De mai multă vreme, specialiștii în drumuri de la Botoșani, printre care deputatul Cristian Achiței, și chiar fostul președinte al CJ Botoșani, Contantin Conțac, atrăgeau atenția că sumele vehiculate pentru cei 100 de kilometri de drum, aproximativ 60 de milioane de euro, sunt total insuficiente pentru realizarea unui astfel de proiect.

Deputatul Cristian Achiței explica chiar că această sumă ar fi fost suficientă dacă lucrările ar fi fost făcute în urmă cu trei ani, când acest proiect a fost lăsat "moștenire" actualilor lideri ai județului, dar datorită creșterilor de prețuri și majorărilor salariale din acest sector al industriilor, astăzi este imposibil ca vreun constructor să mai fie atras de aceste lucrări.  

Vă invităm să urmăriți toate declarațiile lui Dorin Birta aici:

 

                              

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
32

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
96

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
30

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...