A sunat alarma de incendiu la o școală din Botoșani, exercițiu solicitat de profesori! (Foto)

La ora 12:00, a sunat alarma de incendiu la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea Ungureni. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu organizat de pompieri, la solicitarea cadrelor didactice.

La auzul semnalelor acustice, elevii au reacționat imediat și, însoțiți de profesori, au ieșit din clase în mod organizat și s-au deplasat la locul de adunare.

Specialiști ISU Botoșani le-au transmis elevilor următoarele sfaturi în cazul producerii unui incendiu în incinta școlii:

 

▪️anunțați incendiul primului adult pe care îl întâlniți și păstraţi-vă calmul;

▪️părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;

▪️urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă!

▪️când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa.

▪️aşteptaţi intervenția pompierilor.

În cazul unui incendiu în locuință, elevii au fost învățați să:

▪️anunţe imediat părinţii sau pe cei din jur, să strige după ajutor sau sune la 112 dacă sunt singuri;

▪️să își ajute frații sau prietenii de joacă mai mici pe timpul evacuării din clădire;

▪️să nu se ascundă în diferite locuri (sub pat, în dulap etc.);

▪️dacă este mult fum, să înainteze în genunchi, deoarece la nivelul podelei pot respira mai bine;

▪️să nu se întoarcă în clădire, nici măcar pentru animalele sau alte bunuri de valoare.

Cu acest prilej, elevii au avut ocazia să vadă mijloacele tehnice și echipamentele folosite de pompieri în misiuni, la fața locului fiind prezente două echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu autospeciala hidroperforare și pirotehnică.

Studenții Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Pompieri "A.I. Cuza" București le-au explicat elevilor pașii pe care trebuie urmați pentru a îmbrățișa meseria de salvator.

La final, copiii au primit materiale informative din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C.”, „Nu tremur la cutremur”, „Ai grijă la cea mai mare grijă:siguranța  copilului tău”, „Îndepărtează pericolele. Protejează-i pe cei dragi!”, "Un cămin sigur pentru copilul tău" și „Viziune 2020”. 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Activitatea s-a desfășurat la solicitatea unității de învățământ, în cadrul programului național „Săptămâna Protecției Civile".




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Culturii: "Este posibil ca, din toamnă, să nu mai avem evenimente culturale în weekend"!

astăzi, 18:40

Evenimentele culturale ar putea fi suspendate în weekend și în zilele de sărbătoare legală începând din toamnă. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Culturii, Andr&aa...

Botoșani: Trei adolescenți au încercat să fure bunurile dintr-o tarabă din Piața Centrală! (Foto)

astăzi, 17:50

În noaptea de 15 spre 16 iulie, în conformitate cu atribuțiile reglementate de legea Poliției Locale, personalul din cadrul Serviciului Dispecerat a desfăşurat activități specifice d...

(P) Recunoașterea facială în cazinouri: inovație sau intruziune?

astăzi, 17:39

1. Introducere Industria jocurilor de noroc evoluează rapid, odată cu integrarea unor tehnologii tot mai avansate. Un exemplu recent este utilizarea recunoașterii faciale, atât în ca...