Concursul s-a adresat elevilor pasionaţi de electronică de la Palate si Cluburi ale copiilor precum, liceele şi scoli de profil. Au fost invitate cele mai valoroase echipe din tara care participa frecvent la concursuri: Târgu Frumos, Suceava, Gura Humorului, Iaşi, Bucecea, Darabani, Botoşani, Târgovişte, Slobozia şi Argeş
La deschidere a fost prezentă Mihaela Hunca, inspector şcolar general, precum si prof. ing. Harisis Ioan Sevcenco, un specialist de renume în domeniu (preşedinte juriu), prof. Costia Voinea Axinte - director şi prof. Roxana Daranga - director adjunct al Liceului "Elie Radu", prof. Daniela Nour, director adjunct al Palatului Copiilor Botoşani, alţi profesori. S-a dat culoare acestui eveniment cu un scurt moment artistic.
A urmat o competiţie maraton, fiecare elev participând la 5 probe:
1. PRACTICĂ- realizarea practică a unui montaj electronic, unde concurenţii au construit brăduţi electronici;
2. PROIECTARE CLASICĂ - proiectarea unui circuit electronic, clasic, pe hârtie milimetrică;
3. PROIECTARE PE CALCULATOR proiectarea unui circuit electronic, cu ajutorul calculatorului;
4. TEORIE evaluarea cunoştinţelor teoretice în domeniul electronic.
5. PROIECTE REALIZATE. - prezentarea lucrărilor tehnice realizate în prealabil de către elevi;
Au fost 3 categorii de vârsta: A (10-12 ani), B(13-15 ani), C(16-18 ani) şi aproximativ 50 elevi pe fiecare proba care s-au luptat pentru primele 3 poziţii care le dădea posibilitatea obţinerii de premii valoroase din partea sponsorilor, medalii si cupe.
Pentru o mai buna obiectivitate, subiectele au fost realizate în timpul desfăşurării concursului (in timp ce elevii erau la o alta proba), de profesori participanţi şi un juriu de specialitate.
La sfârşitul jurizării elevii au avut acces la lucrări pentru a le compara şi li s-au oferit montajele electronice create de ei in concurs.
In final, s-au oferit câştigătorilor, diplome, medalii, trofee si daruri din partea sponsorilor in valoare totală de peste 2.000 lei.
Din Botoşani au fost premiaţi mai multi elevi: VEZI ELEVII DIN BOTOSANI PREMIATI
După concurs, elevii au vizitat oraşul şi obiectivele turistice, au participat la festivităţile organizate de 1 Decembrie şi au primit din partea primăriei, tradiţionala masa "fasole cu carnat".
"Toate echipajele prezente au apreciat, în cartea de impresii a concursului, organizarea foarte bună si faptul ca a fost cel mai frumos concurs la care au participat. Avem onoarea, ca în luna aprilie 2013 să organizam cel mai mare concurs preuniversitar de robotică ROBOTOR, ediţia a VII a", a spus prof. Luisian Grigore.