A renuntat la functia de vicepresedinte in PDL pentru scaunul de director de liceu!

A renuntat la functia de vicepresedinte in PDL pentru scaunul de director de liceu!

 DANIEL BOTEZATU  

Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a inregistrat prima instiintare a unui director de scoala, care informeaza astfel ca renunta la functia politica in favoarea celei din invatamant.

Termenul stabilit de Ministerul Educatiei este 25 februarie, data pana la care directorii trebuie sa aleaga intre functia politica si cea din invatamant, in caz contrar ei riscand sa fie demisi. 

Ionel Doncila, directorul Grupul Scolar "Demostene Botez" Trusesti, a fost ales pe 29 ianuarie 2011 in functia de vicepresedinte al Organizatiei judetene de Tineret PDL Botosani. El a informat ISJ ca renunta la functia politica si ramane in continuare director al Grupului Scolar "Demostene Botez".

"Deocamdata e singurul care a transmis ca renunta la functia politica, asteptam sa vedem daca vom mai primi astfel de instiintari, pentru ca termenul este de 15 zile, insa banuiesc ca sunt si altii care trebuie sa opteze intre functia de director si cea politica, pentru ca aceasta prevedere se refera la toate functiile de conducere, si probabil ca sunt multi si pe la comune. Termenul este 25 februarie, dupa aceasta data se fac verificari. Normal ar fi ca cei care nu transmit pana la data respectiva sa fie demisi", a precizat Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani.

Ministerul Educatiei nu are nicio statistica privind numarul directorilor scolari care ocupa si functii de conducere in partid.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...