(A) Primăria comunei Mihai Eminescu - anunț privind “Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale“

Comuna Mihai Eminescu a obținut, potrivit Ordinului comun al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și al ministrului energiei, nr. 1806/17.08.2023/1139/13.09.2023, suma de 20.000.000 lei (4 miliarde de euro) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru EXTINDEREA SISTEMULUI DE DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN LOCALITĂȚILE STÂNCEȘTI, CĂTĂMĂREȘTI, IPOTEȘTI, CUCORĂNI ȘI CERVICEȘTI.

În cadrul ședinței Consiliului Local ce a avut loc ieri, 11 martie 2024, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici în conformitate cu suma alocată din bugetul de stat și cerințele Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, documentația tehnică - Studiu de Fezabilitate precum și valoarea neeligibilă, necesară realizării investiției, ce va fi suportată din bugetul local.

În următoarele zile documentația tehnică împreună cu avizele necesare vor fi încărcate pe platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și după semnarea contractului de finanțare,  comuna Mihai Eminescu va scoate la licitație execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.
Această extindere a rețelei de gaze naturale va aduce  beneficii considerabile comunității noastre, printre care reducerea costurilor de încălzire, creșterea confortului termic în locuințe și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.


 


 





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...