A plătit 80 de euro pentru un permis fals și s-a ales cu dosar penal

A plătit 80 de euro pentru un permis fals și s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat, depistat la volanul unui ansamblu de vehicule, care a prezentat la control un permis de conducere fals.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova și o remorcă, tip platformă, înmatriculată în Polonia, a fost tras pe dreapta, miercuri, în jurul orei 22:50 de polițiștii de frontieră din Stânca.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, valabil pentru categoriile B,C,D,BE,CE,DE, dar nu și pentru categoria E, necesară conducerii ansamblului rutier respectiv.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere, în urmă cu trei luni, prin intermediul unei persoane pe care a transportat-o în Germania, plătind suma de 80 de euro”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
891

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8897

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...