A murit preotul din Liteni, cunoscut botoșănenilor pentru presupusa lui capacitate de a citi viitorul

A murit preotul din Liteni, cunoscut botoșănenilor pentru presupusa lui capacitate de a citi viitorul

Preotul Ioan Vrăjitoru din orașul Liteni, județul Suceava, la care au apelat numeroși botoșăneni pentru a le deschide Cartea, a murit, marți dimineață, după ce a suferit un stop cardiorespirator, informează Știri Suceava.

Preotul a devenit cunoscut în întreaga ţară, încă dinainte de 1990, pentru presupusa lui capacitate de a prevesit viitorul în cărţile sfinte. „Harul”, care nu este recunoscut însă şi de oficialii Bisericii Ortodoxe Române, a atras de-a lungu timpului mulţimi de oameni la uşa bisericii din Liteni.

Trei zile pe săptămână, preotul Vrăjitoru deschidea cartea pentru cei care erau dispuși să plătească o anumită taxă. Mai exact, credincioșii erau puși să deschidă Scriptura la întâmplare, iar în funcție de pagina la care se deschidea cartea, preotul din Liteni le prevestea viitorul.

Cu banii strânși din deschis Cartea, preotul Vrăjitoru i-a construit o biserică fiului său, Claudiu, și-a construit un palat cu turnulețe. A mai investit bani într-un restaurant și o discotecă în localitate, afacerea fiind trecută pe numele fiului său, scrie Adevărul.

 

Spune-ne opinia ta