A murit la a doua incercare!

A murit la a doua incercare!

OVIDIU CIOSNAR
Monitorul de Suceava

Deţinutul care, în urmă cu două zile, a încercat să se sinucidă în Penitenciarul Botoşani, a încetat din viaţă după ce s-a aruncat de la etajul unei unitaţi medicale din Iaşi, unde fusese transportat pentru îngrijiri medicale. 

Condamnat pentru tentativă de omor deosebit de grav, deţinutul s-a înjunghiat în Penitenciar cu un cuţit confecţionat dintr-o coadă de lingură. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost transportat de urgenta la spital, fiind transportat apoi la Iasi, la Spitalul Sfantul Spiridon. Intr-un moment de neatenţie a cadrelor care îl supravegheau, deţinutul s-a aruncat de la etajul I al clădirii, gest care l-a costat viaţa.

Marti, 23 martie 2010, în jurul orei 10.25, persoana privată de libertate Ovidiu Ciosnar, în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul în judeţul Suceava, condamnată definitiv la executarea unei pedepse de 7 ani şi 6 luni pentru tentativa de omor deosebit de grav, şi-a provocat o plagă înjunghiată la nivelul gâtului, cu ajutorul unui cuţit confecţionat artizanal din coada unei linguri.

Bărbatul a fost descoperit în grupul sanitar de către colegii din camera de detenţie, care au anunţat imediat supraveghetorul şi personalul medical al unităţii.

Întrucit starea sa nu permitea evaluarea completa şi tratamentul în Penitenciar, persoana privată de libertate a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Botoşani, informează un comunicat al Penitenciarului Botoşani.

Ovidiu Ciosnar era acuzat ca a bătut cu sălbăticie două persoane. Procesul suceveanul, originar din Vama, a durat aproape 3 ani, iar sentinţa pronunţată în luna martie a anului trecut a rămas definitivă. Ovidiu Ciosnar i-a lovit în cap şi în alte zone ale corpului, cu o bâtă de baseball, pe doi tineri din Câmpulung Moldovenesc.

Faptele pentru care a fost judecat Ovidiu Ciosnar s-au petrecut în aprilie 2004. Cazul s-a dovedit extrem de dificil, mai ales pentru că bărbatul a încercat în toate felurile să scape basma curată. Pe parcursul celor doi ani, cât dosarul s-a aflat în lucru la Parchet, Ovidiu Ciosnar a ataşat la dosar mai multe adeverinţe medicale, eliberate în general de clinici din Iaşi, prin care se demonstra că în momentul comiterii agresiunii asupra a doi tineri, pe care a fost aproape de a-i omorî în bătaie, nu a avut discernământ. Expertiza solicitată de procurori la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti a arătat însă contrariul, astfel încât în februarie 2006, Ovidiu Ciosnar a fost trimis în faţa judecătorilor sub acuzaţia de tentativă de omor.

Nici în instanţă nu au lipsit surprizele, iar Tribunalul Suceava a schimbat încadrarea juridică a faptelor din tentativă de omor în două infracţiuni de vătămare corporală gravă. Prin această schimbare s-a redus şi pedeapsa, astfel încât Ovidiu Ciosnar a scăpat cu o condamnare de 3 ani cu suspendare. Nemulţumiţi de soluţie, procurorii suceveni au atacat-o cu apel.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au considerat că fapta lui Ciosnar se încadrează la tentativă de omor şi pedeapsa trebuie să fie alta. În rejudecare, Curtea de Apel Suceava a admis apelul şi l-a condamnat pe Ovidiu Ciosnar la 7 ani şi 6 luni de închisoare.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
66

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
113

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
36

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...