A murit chirurgul Pesamosca, cel supranumit "Ingerul copiilor"! - VIDEO

A murit chirurgul Pesamosca, cel supranumit "Ingerul copiilor"! - VIDEO
Alexandru Pesamosca a murit astazi la spital. A fost un chirurg pediatru din Romania. Timp de jumatate de secol, el a facut circa 45 000 de operatii, salvand de la infirmitate pe viata sau de la moarte mii de copii, inclusiv pe cei considerati fara speranta si inoperabili de catre ceilalti medici.

Alexandru Pesamosca s-a nascut la Constanta, unde a urmat scoala primara si Liceul "Mircea cel Batran". A absolvit Facultatea de Medicina Generala la Bucuresti in anul 1954 si a fost repartizat la Niculesti-Jianu, un sat de langa Fetesti, unde a profesat timp de 3 ani (1954-157). Este apoi chirurg pediatru la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" (1957-1984) s Budimex (actualmente Marie s. Curie) (din 1984), unde face un numar mare de operatii (circa 45 000 dupa propriile declaratii). A operat si in strainatate (China, Franta, Italia, Republica Moldova, etc), dobandind prestigiu international in domeniul chirurgiei pediatrice inca dinainte de 1989.

A avut doi fii legitimi care au murit (unul din ei, doctor, in 1993, a murit din pricina unei tumori cerebrale) si inca doua fete si doi nepoti.

Locuia din 1999, de cand a ramas vaduv, intr-o camaruta din Spitalul "Marie Sklodovska Curie" (fostul Budimex) din Bucuresti.

Doctorul Alexandru Pesamosca a fost ctitor al Bisericii Cuviosul Stelian si Sfantul Nicolae-Brancoveanu, aflata in curtea spitalului Marie S. Curie (fostul Budimex) si presedinte al Asociatiei "Asezamantul Social Sfintii Martiri Brancoveni".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
23

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
97

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
40

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...