A MURIT ANCA PARGHEL! - VIDEO

A MURIT ANCA PARGHEL! - VIDEO

 ANCA PARGHEL  

Anca Parghel, care suferea de cancer ovarian, a murit in aceasta dimineata la Spitalul Judetean din Timisoara.

Cantareata, in varsta de 51 de ani, fusese internata, luni, la clinica de terapie naturista Nova Vita din Belgrad, se arata intr-un comunicat Fly Records, casa de productie cu care artista a colaborat.

Familia luase aceasta decizie la indrumarea sucursalei din Targu-Mures a clinicii. Ieri, Anca fusese transportata la Timisoara. Acum cativa ani a invins un cancer la san.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

ASCULTA ANCA PARGHEL - PALOMA NEGRA

ANCA PARGHEL VORBESTE DESPRE CANCER!   O LECTIE DE VIATA!

Anca Parghel s-a nascut in 1957 la Campulung Moldovenesc. A absolvit Conservatorul din Iasi si este una dintre cele mai cunoscute cantarete de jazz din Romania.

Pana in 1989, a predat canto, pian si improvizatie la Liceul de Muzica din Suceava, in Bucuresti, la Conservatorul de Muzica, in Belgia, la Bruges si Namur (La Marlagne), in Germania, la Hannover, Ravensburg, la Conservatorul din Leipzig, München, Oldenburg), in Marea Britanie (la Silsoe si Cleolaine Workshops) si in Republica Moldova, la Chisinau.

Incepand cu 1984, Anca Parghel a  participat la marile festivaluri de jazz din  Bucuresti, Brasov, Sibiu, Costinesti, Iasi, Nürenberg, Leipzig, Warsovia, Leverkussen, Viena, Liege, Tübingen, München, Linz, Zagreb, Varna, Lomza si Bratislava.

A cantat alaturi de muzicieni romani cunoscuti precum Johnny Raducanu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, dar si cu nume celebre din jazz-ul mondial (Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell, Jean-Louis Rassinfosse, Phillipp Catherine, Marc Levine, Claudio Roditi, Thomas Stanko, Ricardo Del Fra, Stephane Galland, Jon Hendricks Band si Klaus Ignatzek).

Printre albumele inregistrate de-a lungul carierei se numara: Tinerii danaseaza (1986), Soul, My Secret Place (1987), Magic Bird, cu Mircea Tiberian (1988), Ron und Tania (1991), Is That So? (1992), Airballoon, Beautiful Colours, Carpathian Colours (1994), Jazz, My Secret Soul (1994), Indian Princess (1995), Midnight Prayer (1996), Primal Sound (1999).


 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
456

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
148

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
420

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...