A muncit o viață în Italia, dar a vrut să moară în România: ”A plecat de lângă noi un om minunat”

Solidaritatea românilor din Italia care au cunoscut-o a fost impresionantă, dar nimic nu a mai putut salva viața Danei.

Dana a lăsat o urmă profundă în inimile celor care au cunoscut-o, fiind extrem de iubită și apreciată de copii, dar și de colegele sale, atât românce cât și italience.

Dana Tănăsescu, care a lucrat ca badantă în Italia, a decedat la 55 de ani, după o luptă îndelungată cu cancerul.

După ce s-a aflat că are metastază la oase, dorința de a o ajuta a unit comunitatea de români din Pescia, regiunea Toscana, care s-a mobilizat pentru a strânge fonduri astfel încât Dana să poată fi operată în Turcia.

A luat naștere grupul de Facebook „Împreună pentru Dana Tănăsescu”, unde administratorii publicau actualizări despre starea conaționalei noastre și unde aveau loc acțiuni de caritate pentru a se strânge banii de care românca noastră avea nevoie pentru a-și salva viața, scrie Rotalianul.com.

Din păcate, niciun ajutor nu i-a fost de folos. După ce starea ei s-a înrăutățit, Dana a cerut copiilor săi să o ducă acasă, în România:

„Dana stă foarte rău, stă în pat, nu mai poate merge, din păcate nu a putut ajunge în Turcia deoarece nu este acceptată în avion având în vedere starea ei gravă de sănătate. Copiii au încercat să închirieze o ambulanță privată, dar și acolo au fost refuzați din același motiv. Au închiriat un camper ca să-i îndeplinească Danei ultima dorință, faptul de a ajunge acasă, la ea, în România. Au ajuns cu bine, Dana este acasă la ea… Copiii nu se vor opri aici, vor lupta în continuare și o vor duce la o clinică din București pentru tratament O să vă ținem în continuare la curent cu tot ceea ce se întâmplă. Eu, împreună cu copiii Danei, Dragoș Manuel Tănăsescu și Tănăsescu Norica Alina, vă mulțumim din toată inima pentru tot ceea ce ați făcut pentru Dana. Vă mulţumim din suflet, oameni frumoşi, pentru toată susținerea acordată!”

La București, medicii le-au dat un verdict dramatic, nu se mai putea face nimic pentru dana, starea ei era prea gravă. Singurul lucru de făcut era să fie internată într-o clinică privată pentru bolnavii terminali de cancer, dar copiii au refuzat și au luat-o acasă.

Tristețea a cuprins comunitatea când, pe data de 11 august, Roxy Bella, o susținătoare și o prietenă de-ale Danei, a adus vestea dureroasă:

„Din păcate, Dana ne-a părăsit!”.

În memoria ei, grupul „Împreună pentru Dana Tanasescu”, dar și pagina Facebook a româncei noastre s-au umplut de mesaje de regrete și condoleanțe. Dana este descrisă de toți, români și italieni, ca o femeie cu suflet bun și blând.

Dana Tănăsescu a fost un exemplu de curaj, iubire și bunătate, lăsând în urmă amintiri prețioase și un gol imens în inimile celor care au avut privilegiul să o cunoască: „Of, a plecat de lângă noi un om minunat… ai fost și vei rămâne cel mai minunat om pe care l-am cunoscut. Odihnă veșnică, suflet frumos!”

Drum lin spre îngeri, Dana!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...