A intrat în vigoare noua Ordonanță prin care se prelungește starea de alertă. Este valabilă până la 14 noiembrie

A intrat în vigoare noua Ordonanță prin care se prelungește starea de alertă. Este valabilă până la 14 noiembrie

Monitorul Oficial a publicat Hotărârea aprobată, miercuri, în şedinţă de Guvern de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de prelungire a starii de alertă.

Principalele măsuri care intră în vigoare de pe 15 octombrie, sunt: masca de protecție obligatorie în spațiile aglomerate (piețe, stații de autobuze, peroane de gări și metrouri) pentru o incidență între 1,5 și 3 la mie, iar în locurile în care se depășește indicele de 3 la mie, aceasta este obligatorie în toate spațiile publice; evenimentele private vor fi interzise pentru o perioadă de 30 de zile.

Restricțiile vor fi introduse treptat, în funcţie de rata de îmbolnăvire din fiecare localitate.

RATA DE INFECTARE (Rata incidenței cumulate de transmitere COVID-19) . Pentru a nu mai exista diferenţe între modul de calcul, Guvernul a decis că îmbolnăvirile se raportează la populaţia comunicată de către Evidenţa Populaţiei, focarele fiind scoase din calcul, după cum a anunțat Raed Arafat.

MASCA OBLIGATORIE. Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile aglomerate din ţară şi la 50 de metri de toate unităţile de învăţământ, dacă incidenţa este cuprinsă între 1şi 3 cazuri la mia de locuitori. După această rată, masca devine obligatorie în toate spaţiile deschise.

RESTAURANTE, CINEMATOGRAFE, TEATRE. Localurile şi cinematografele vor funcţiona cu 50% dintre locuri ocupate, dacă rata este cuprinsă între 1 şi 1,5 cazuri la mia de locuitori, şi cu 30% dintre locuri, dacă rata este cuprinsă între 1,5 şi 3. La o rată care depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori, toate localurile, cinematografele, instituţiile de spectacol se închid.

INTERDICȚII. Sunt interzise toate evenimentele private - în spaţii deschise sau închise - pe tot teritoriul ţării.

Starea de alertă a fost prelungită, miercuri, 14 octombrie 2020 de Guvern, până la 14 noiembrie.

După ridicarea stării de urgență, care a durat două luni, pe 15 mai, Guvernul a adoptat Starea de alertă. Astfel au fost impuse anumite restricții, printre care purtarea măștii de protecție în spații închise, în magazine, instituții, precum și în mijloacele de transport în comun. 

Starea de alertă pe teritoriul României a fost instituită la 18 mai 2020, prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 394/2020 privind instituirea stării de alertă, în contextul pandemiei de COVID-19.

Prima oară, starea de alertă s-a instituit pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai 2020, pe o durată de 30 de zile. Starea de alertă a fost prelungită consecutiv cu 30 de zile de încă alte 4 ori prin următoarele hotărâri de guvern: Hotărârea de Guvern nr. 476 din 16 iunie 2020 (începând cu 17 iunie), HG nr. 553 din 15 iulie (începând cu 17 iulie), HG nr. 668 din 14 august 2020 (16 august) şi HG nr. 782 din 14 septembrie 2020 (începând cu 15 septembrie).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
274

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
46

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
400

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...