(A) În atenția cetățenilor comunei Mihai Eminescu

(A) În atenția cetățenilor comunei Mihai Eminescu

Primăria comunei Mihai Eminescu vă anunța că în baza Reglementării tehnice "Normativ privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice", indicativ AND 525-2013, elaborată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. din 17.06.2013,  începand cu data de 15.11.2022 Unitatea Administrativ Teritorială a început pregătirea activităților specifice sezonului rece.

Așadar, toți locuitorii comunei sunt rugați să nu obstrucționeze drumurile publice cu diverse materiale (lemne, materiale de construcții, resturi vegetale, etc) sau cu utilaje ori autovehicule.   
În conformitate cu art.9.2., pct.6 din Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018, ocuparea sau parcarea pe domeniul public (drumuri) a autovehiculelor de orice fel, care împiedică procesul de deszăpezire în sezonul rece (15 noiembrie – 15 martie) se sancționează cu amendă cuprinsă între 700 lei – 1.200 lei pentru persoanele fizice și 900 lei – 1.500 lei pentru persoanele juridice.

Parcarea se va face în curțile sau garajele proprietarilor acestora.
De asemenea, ocuparea sau parcarea pe domeniul public (drumuri) a autovehiculelor de orice fel, care împiedică procesul de deszăpezire, poate crea situații în care utilajul de deszăpezire să nu poată proceda la curățarea aleii/străzii/drumului în cauză sau de a vă deteriora autovehiculul datorită spațiului insuficient.

Primăria comunei Mihai Eminescu vă reamintește că Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018 îl puteți găsi pe site-ul oficial al Primăriei - http://comunamihaieminescu.ro/.
Primăria comunei Mihai Eminescu vă mulțumește pentru înțelegere!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
95

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
129

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
145

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...