A gasit o bomba in timp ce sapa la o fundatie in curte!

A gasit o bomba in timp ce sapa la o fundatie in curte!
Joi dupa-amiaza, la ora 17.20, personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica din cadrul IJSU Botosani a fost solicitat sa se deplaseze in comuna Rachiti, judetul Botosani, pentru a pentru a ridica o bomba de aruncator, calibru 120 mm.

Munitia a fost descoperita de Constantin G. in timp ce sapa fundatia pentru o noua locuinta in gospodaria sa. Realizand pericolul, barbatul a solicitat sprijinul angajatilor IJSU Botosani.

Echipa pirotehnica, condusa de capitan Stefan Usurelu, a stabilit ca exista pericol de explozie intrucat bomba era prevazuta cu focos aflat in stare avansata de degradare. In urma asanarii terenului, pirotehnistii au mai descoperit si un cartus de mitraliers, calibrul 14,5 mm.

Munitia a fost ridicata si transportata in conditii de maxima siguranta in poligonul de la Copalau, in vederea distrugerii la o data ulterioara.

"Pirotehnistii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in incaperile locuintelor, la locul de munca ori in depozite de fier vechi. Sa anunte IJSU sau Politie prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente", a precizat plutonier Dorina Lupu, subofiter Relatii Publice in cadrul IJSU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
1

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
125

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
25

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...