A fost format Biroul Electoral Judetean Botosani pentru alegerile prezidentiale!

A fost format Biroul Electoral Judetean Botosani pentru alegerile prezidentiale!
In urma tragerii la sorti de catre presedintele Trubunalului, Vladimir Tepoi, s-a decis ca presedinte al Biroului Electoral Judetean sa fie judecatorul Lilioara Toporascu, judecatorul Mihai Condurache Clopotel loctiitor, in timp ce judecatorul Florin Cotoi a fost desemnat membru BEJ, in vederea alegerilor prezidentiale.

Numele celor trei judecatori au fost extrase dintr-un numar de 22 de judecatori din cadrul Tribunalului Botosani.

Pe 22 noiembrie va avea loc primul tur al Alegerilor Prezidenţiale 2009. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe 6 decembrie, zi în care va fi stabilit Preşedintele României pentru următorii 5 ani.

Campania electorală pentru Alegerile Prezidenţiale 2009 începe pe 23 octombrie, durează 30 de zile şi se încheie cu 24 de ore înainte de ziua votului.

Candidaţii la Preşedenţia României trebuie să-şi depună candidaturile la Biroul Electoral Central cu cel puţin 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin va începe din ziua în care Curtea Constituţională va anunţa numele primilor doi clasaţi în primul tur.

Se preconizează că preşedintele ales al României va depune jurământul înainte de Sărbătorile de iarnă.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
75

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
102

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
950

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...