A fost finalizat proiectul Spitalului de boli cronice! Vezi când ar putea începe construcţia!

A fost finalizat proiectul Spitalului de boli cronice! Vezi când ar putea începe construcţia!
Proiectul privind Spitalul de boli cronice, ce urmează a fi construit în municipiul Botoşani, în apropierea Spitalului de Recuperare, a fost finalizat, a anunţat, miercuri, primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta proiect a fost realizat de proiectanţii selectaţi de Compania Naţională de Investiţii  (CNI), care de altfel va suporta integral costurile cu realizarea acestei investiţii.

“Am primit o veste foarte bună pentru botoşăneni şi anume că Spitalul de boli cronice a intrat în faza de proiectare, deja avem proiect, a fost trimis către consultare. A fost trimisă pentru analiză şi cu specialiştii din cadrul Primăriei şi cei din sistemul sanitar local soluţia propusă de proiectanţii selectaţi de către Compania Naţională de Investiţii. Am dat spre verificare să vedem dacă mai sunt sugestii legate de acest proiect. Este o surpriză şi pentru noi că s-au mişcat aşa de repede. La mai puţin de trei săptămâni de când am discutat la CNI deja avem proiectul realizat ceea ce mă face să cred că undeva în cursul acestui an, dacă toate licitaţiile decurg într-un mod normal, fără contestaţii, să ne apucăm în toamnă de construcţii", a menţionat primarul Ovidiu Portariuc.

Noul spital va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese, şi şapte-opt saloane.

Valoarea estimată a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei, fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat urmând a fi asigurate de Ministerul Sănătăţii.

Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi.

 

Spune-ne opinia ta