A doua victima a accidentului de la Stauceni, in stare prea grava pentru a fi transportata la Iasi!

A doua victima a accidentului de la Stauceni, in stare prea grava pentru a fi transportata la Iasi!
Soferul autoturismului VW Golf, implicat in teribilul accident rutier petrecut in aceasta dimineata la iesirea din localitatea Victoria, comuna Stauceni, a fost transportat la Iasi, starea sa fiind deosebit de grava.

Subofiterul Mihai Dragos Talpalaru, in varsta de 38 de ani, din Sulita, este angajat la Unitatea Militara 01189 din Botosani. In masina se mai afla un pasager de ocazie, care in urma impactului a decedat. 
 
"Accidentul s-a produs in conditiile vitezei excesive, pierderea de sub control a autodubitei de catre conducatorul auto Ion G., din Cajvana, judetul Suceava, care paraseste partea carosabila, intra pe acostament, acoperit cu pietris, si incerca sa intre din nou in partea carosabila, derapeaza si se izbeste frontal in autoturismul Volkswagen, condus regulamentar de Mihai Dragos T. In urma acestui accident a rezultat vatamarea corporala grava a soferului Volkswagenului si decesul pasagerului aflat pe bancheta din dreapta spate in WV, a carui identitate deocamdata nu o cunoastem, pentru ca era luat la ocazie de catre conducatorul auto", a declarat Dumitru Zmau, seful Serviciului Politiei Rutiere Botosani.

Medicii spun ca Mihai Talpalaru ar putea fi transportat in centrul universitar iesean, starea sa fiind deosebit de grava.

"Pacientul este intr-o stare deosebit de grava, prezinta un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu multiple plagi epicranian, contuzie cerebrala, traumatism toracic, cu observatie multiple fracturi costale si contuzie abdominala. Este in continuare stabilizat si explorat in serviciul nostru, iar in functie de rezultate vom decide daca il trimitem in centrul universitar Iasi, daca vom vedea ca leziunile sunt complexe si ii pun viata acestuia in pericol", a precizat medicul Petrica Radauceanu.



Soferul autoutilitarei, Ioan Gurau, din Cajvana, judetul Suceava, este in varsta de 21 de ani. El se afla in masina impreuna cu mama sa si se indrepta spre Hlipiceni. La locul producerii tragediei au sosit si colegii soferului botosanean, de la Unitatea Militara.


 

UPDATE, ora 12.00: In jurul orei 11.00, un elicopter a sosit la Botosani pentru a-l transporta la Iasi pe Mihai Talpalaru, soferul care se afla la volanul VW Golf. 

Politistii botosaneni au identificat si persoana care a decedat in urma impactului, fiind vorba despre S. Gheorghe, de 78 de ani, din municipiul Botoşani, pasager pe bancheta din spate a autoturismului  Volkswagen. 

Soferul din orasul Cajvana, judetul Suceava, era posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2009, eliberat de autoritatile italiene, oamenii legii precizand ca acesta nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.



UPDATE, ora 13.05: Subofiterul Mihai Talpalaru, de 38 de ani, victima a accidentului de joi dimineata, de la iesirea din localitatea Victoria, nu a putut fi tranferat la Iasi. Desi a fost solicitat un elicopter pentru transportul acestuia la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, medicii au stabilit ca aceasta nu poate fi deocamdata transportat din cauza starii grave in care se afla. Barbatul a fost adus din nou la Spitalul Judetean "Mavomati" si se afla pe sectia de reanimare a Spitalului Judetean "Mavromati".
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...