A dat foc la casa dupa ce a incercat, in bucatarie, sa scoata benzina din rezervorul motoscuterului!

A dat foc la casa dupa ce a incercat, in bucatarie, sa scoata benzina din rezervorul motoscuterului!
Inconstienţa l-ar fi putut costa viaţa! Un tânăr în vârstă de 23 de ani a încercat în această dimineaţă să scoată benzină din rezervorul motoscuterului, operaţiune efectuată chiar în bucătăria locuinţei sociale, unde stătea cu chirie, alaturi de el fiind şi prietena sa. Locul ales pentru această operaţiune, lângă aragazul în funcţiune, a fost total nepotrivit. Totul s-a petrecut în această dimineaţă, înainte de ora 9.00, în Dorohoi.

Vaporii de benzină emanaţi în locuinţă s-au aprins de la flacăra de aragaz, moment în care s-a produs o deflagratie urmată de un incendiu. Speriat, tânărul a încercat să se salveze şi a fugit din locuinţă. Totodată, acesta şi-a sunat proprietarul, care a solicitat sprijinul pompierilor. Chiriaşii erau îngrijoraţi că butelia care era deschisă putea exploda în orice moment.

"Au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi. Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau bunurile din bucătărie, existând pericolul să se extindă şi la celelalte încăperi ale locuinţei. După 20 de minute de luptă cu flăcările, pompierii au stins incendiul, reuşind să salveze de la etajul I al clădirii mai multe bunuri materiale şi sume importante de bani ale chiriaşilor. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la 250.000 de lei", a precizat plt. Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul IJSU Botosani.

Flăcările au distrus un dulap, o parte din scara de acces la etaj construită din lemn, trei uşi din lemn, o uşă din pvc şi mai multe haine păstrate în cutii de carton, pagube estimate la 1.500 lei.

Până la sosirea pompierilor, atât tânărul, Cornel Marian G., cât şi prietena sa au suferit arsuri uşoare la nivelul mâinilor şi feţei, în încercarea de a-şi salva banii şi bunurile aflate la etajul clădirii.

Aceştia au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Dorohoi. După ce li s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, tinerii au fost lăsaţi să plece acasă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
28

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
89

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...