(A) COMUNICAT DE PRESĂ - ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI

(A) COMUNICAT DE PRESĂ - ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI

ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI anunță că în baza Deciziei de Finanțare nr.  D19100000012310700101/27.09.2023, implementează în perioada 27 Septembrie – 27 Decembrie 2023 proiectul “SPRIJIN PREGĂTITOR PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU PERIOADA DE PROGRAMARE 2023-2027”, finanțat prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR, în cadrul PNDR 2014-2020, Axa Leader, sm. 19.1, având ca Obiective specifice:

1. Crearea unui mediu activ, eficient, transparent și sustenabil de colaborare în teritoriul geografic omogen deservit, prin încurajarea participării publice și implicarea tuturor actorilor locali în cadrul proceselor decizionale

2. Promovarea principiilor utilizării eficiente a tuturor resurselor locale, identificarea și operaționalizarea de mecanisme prin care să se aducă plus-valoare comunității deservite

3. Desfășurarea de activități și campanii de informare, consultare și implicare comunitară, realizarea de grupuri de lucru și întâlniri publice cu stakeholder-ii din toate sectoarele de activitate din teritoriul reprezentat de parteneriat.

ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI și-a propus astfel să asigure premisele unui proces coerent și eficient de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Locală 2023-2027, pentru a contribui la dezvoltarea locală durabilă a teritoriului deservit, sens în care, toate persoanele interesate au avut ocazia  să participe la:

Cele 14 Întâlniri/activități de animare, care au fost organizate în fiecare unitate administrativ-teritorială din parteneriat, respectiv: comunele ALBEȘTI, CĂLĂRAȘI, COPĂLĂU, DOBÂRCENI, DURNEȘTI, FRUMUȘICA, HLIPICENI, LUNCA, RĂUSENI, SULIȚA, TODIRENI, TRUȘEȘTI și orașul FLĂMÂNZI din județul Botoșani și în comuna DELENI din județul Iași, în perioada 03.11.2023 – 13.11.2023.

Cele 3 activități de consultare, care au fost organizate în comunele SULIȚA, ALBEȘTI și în orașul FLĂMÂNZI, în perioada 02.11.2023 – 14.11.2023.

Cele două grupuri de lucru, care au fost organizate în comuna SULIȚA din județul Botoșani și în comuna DELENI din județul Iași, în perioada 16.11.2023 – 20.11.2023.

Reamintim că abordarea LEADER/DLRC se bazează pe inițiativele locale care combină soluții ce răspund problematicii existente la nivelul comunităților, reflectate în acțiuni specifice acestor nevoi. Valoarea adăugată a LEADER reiese din faptul că strategiile trebuie să promoveze inovarea și să reflecte modalitatea în care aceasta este abordată în cadrul proceselor și activităților specifice.

Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat demersului nostru pentru crearea premiselor unui proces de dezvoltare durabilă a teritoriului din microregiunea ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI și care, prin  completarea chestionarelor pregătite de Echipa GAL, au contribuit cu idei de proiecte, menite să îmbunătățească calitatea vieții în comunitatea noastră, sprijinind astfel demersul de prioritizare a nevoilor locale de dezvoltare.  

Urmăriți site-ul Asociației, www.colinele-moldovei.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/COLINELEMOLDOVEI pentru detalii și informații suplimentare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
3

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
70

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
292

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...