(A) ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI - COMUNICAT DE PRESĂ

(A) ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI - COMUNICAT DE PRESĂ

ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI anunță semnarea Deciziei de Finanțare nr.  D19100000012310700101/27.09.2023, în baza căreia, în perioada 27 Septembrie – 27 Decembrie 2023 va implementa proiectul “SPRIJIN PREGĂTITOR PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU PERIOADA DE PROGRAMARE 2023-2027”, finanțat prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR, în cadrul PNDR 2014-2020, Axa Leader, sm. 19.1.

Reamintim că abordarea LEADER/DLRC se bazează pe inițiativele locale care combină soluții ce răspund problematicii existente la nivelul comunităților, reflectate în acțiuni specifice acestor nevoi. Valoarea adăugată a LEADER reiese din faptul că strategiile trebuie să promoveze inovarea și să reflecte modalitatea în care aceasta este abordată în cadrul proceselor și activităților specifice.

Obiectivele specifice:

1. Crearea unui mediu activ, eficient, transparent și sustenabil de colaborare în teritoriul geografic omogen deservit, prin încurajarea participării publice și implicarea tuturor actorilor locali în cadrul proceselor decizionale
2. Promovarea principiilor utilizării eficiente a tuturor resurselor locale, identificarea și operaționalizarea de mecanisme prin care să se aducă plus-valoare comunității deservite
3. Desfășurarea de activități și campanii de informare, consultare și implicare comunitară, realizarea de grupuri de lucru și întâlniri publice cu stakeholder-ii din toate sectoarele de activitate din teritoriul reprezentat de parteneriat.

ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI își propune astfel să asigure premisele unui proces coerent și eficient de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Locală 2023-2027, pentru a contribui la dezvoltarea locală durabilă a teritoriului deservit, sens în care, așteptăm pe cei interesați să participe la:

Cele 14 Întâlniri/activități de animare, care vor fi organizate în fiecare unitate administrativ-teritorială din parteneriat, respectiv: comunele ALBEȘTI, CĂLĂRAȘI, COPĂLĂU, DOBÂRCENI, DURNEȘTI, FRUMUȘICA, HLIPICENI, LUNCA, RĂUSENI, SULIȚA, TODIRENI, TRUȘEȘTI și orașul FLĂMÂNZI din județul Botoșani și în comuna DELENI din județul Iași.

Cele 3 activități de consultare, care vor fi organizate în comunele SULIȚA, ALBEȘTI și în orașul FLĂMÂNZI.

Cele două grupuri de lucru, pe care le vom organiza în comuna SULIȚA din județul Botoșani și în comuna DELENI din județul Iași.

Urmăriți site-ul Asociației, www.colinele-moldovei.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/COLINELEMOLDOVEI pentru detalii și informații suplimentare.

Vă invităm să vă alăturați demersului nostru pentru crearea premiselor unui proces de dezvoltare durabilă a teritoriului din microregiunea ASOCIAȚIA LEADER COLINELE MOLDOVEI și să contribuiți cu idei și proiecte,  menite să îmbunătățească calitatea vieții în comunitatea noastră.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
776

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
300

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...