(A) Anunț de interes public adresat cetățenilor comunei Mihai Eminescu

Primăria comunei Mihai Eminescu face apel către locuitorii comunei în vederea depozitării deșeurilor în mod corespunzător fiecărui tip.
În acest sens, Primăria subliniază, că pe lângă platformele de colectare deșeuri menajere care sunt amenajate în fiecare localitate și colectarea din poartă în poartă de către operator a deșeurilor reciclabile (plastic), la nivelul comunei Mihai Eminescu este autorizată platforma pentru deșeuri de construcții, demolări și deșeuri vegetale.

Astfel, locuitorilor comunei le revine obligația de a depune deșeurile provenite din construcții și demolări precum și resturile vegetale, la platforma de colectare autorizată. Aceasta platformă este situată în extravilanul localității Cătămărești-Deal, în P.C. 735, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.

Rugăm toți locuitorii să respecte modalitatea de colectare a deșeurilor, având în vedere că la nivelul comunei există posibilitatea de a se selecta deșeurile după fiecare tip în parte.
Ținând cont de fapul că în acest moment nu mai există niciun impediment în selectarea deșeurilor, Primăria va sancționa, potrivit Regulamentului privind constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe teritoriul comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani, aprobat de către Consilul Local al comunei, atât persoanele fizice cât și pe cele juridice.

Potrivit Regulamentului mai sus menționat, „depunerea la platformele de colectare sau pubele individuale a altor tipuri de deșeuri decât cele menajere sau asimilate acestora” precum și „depunerea necorespunzătoare, nesepararea deșeurilor, respectiv predarea și depozitarea în amestec a deșeurilor reciclabile cu cele menajere sau alte tipuri de deșeuri” constituie contravenții și se sancționează cu amendă  în valoare cuprinsă între 500 – 1.000 lei, pentru persoane fizicie și 1.000-2.000 lei, pentru persoane juridice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O artistă din Botoșani câștigă „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în Italia! (Foto)

astăzi, 09:54

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu Premiul „Palma d’Oro” pentru...

Botoșani: Codul Galben de ploi, prelungit de meteorologi până marți dimineață!

astăzi, 09:36

Atenționarea este valabilă din această dimineață, de la ora 10:00, până mâine dimineață, la aceeași oră. Aceasta se va manifesta prin ploi însemnate cantitativ și inten...

Haos după Dinamo – Botoșani. Florescu, aproape de a fi lovit cu o sticlă în cap!

astăzi, 08:40

Toți jucătorii lui Dinamo s-au năpustit asupra „centralului” Sorin Vădana, iar cel mai vocal a fost Gnahore. Dinamoviștii au cerut două penalty-uri în prelungiri, la un contact...