A ajuns la pușcărie după ce, băut, a provocat un accident mortal și a dat vina inițial pe decedat!

Un tânăr a ajuns în Penitenciarul Botoșani, condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani de închisoare într-un dosar privind infracțiunile de ucidere din culpă și refuz de recoltare a probelor biologice.

Valerian H., din Suceava, care are aproape 30 de ani, va plăti pentru un accident în care a fost implicat tocmai în octombrie 2019. A fost un accident cu o anchetă complicată pentru polițiști, având în vedere că unul dintre cei implicați a decedat, iar unul a supraviețuit și în prima fază a anchetei a dat declarații nereale.

În acea zi, pe 13 octombrie 2019, pe drumul județean din comuna Brodina, un VW Passat s-a răsturnat în albia pârâului Brodina. În urma unui apel la 112, au fost alertați polițiștii de la Vicovu de Sus.

La faţa locului au ajuns şi pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți.

Pompierii militari au găsit un tânăr deja decedat, încarcerat, și unul rănit ușor.

Primul avea 26 de ani. Inițial, ancheta a mers pe varianta că la volan s-a aflat tânărul care a decedat, dar suspiciuni au fost încă de atunci.

Tânărul în vârstă de 26 de ani care a murit nu avea permis de conducere și era consătean cu cel care a supraviețuit.

Imediat după accident, a fost verificat cu etilotestul și al doilea tânăr găsit la locul accidentului, nimeni altul decât cel condamnat acum, Valerian H.

În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,62 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, dar ulterior tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia în sânge.

În urma accidentului, Valerian H. a suferit excoriații lombare și alte leziuni superficiale.

Probele ADN și datele de anchetă au condus pe parcurs la concluzia că la volan s-a aflat Valerian H., în vârstă de 24 de ani la acea vreme, și nicidecum tânărul care a murit în acea zi.

Acesta a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă și pentru infracțiunea de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru că ancheta a fost una complexă, dosarul a ajuns pe rolul primei instanțe – Judecătoria Rădăuți, abia anul trecut.

Inculpatul a fost găsit vinovat atât la Judecătoria Rădăuți, cât și la Curtea de Apel Suceava, care a dat sentința finală în acest dosar luni, 3 iunie a.c.

Tânărul a fost condus sub escortă în Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

De precizat și că magistrații de la Curtea de Apel Suceava au mărit ușor și despăgubirile pentru urmașii tânărului decedat, respectiv părinți, soră, unchi și mătușă, scrie Monitorul de Suceava. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zece candidaturi respinse la alegerile pentru funcția de președinte!

astăzi, 10:47

După ce Curtea Constituţională a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie...

Șeful drumarilor, chemat în judecată din cauza postărilor pe Facebook!

astăzi, 09:46

Șeful de sindicat din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri luptă în instanță cu șeful instituției. Motivul conflictului dintre cei doi nu este reprezentat însă de salariil...

Gură de oxigen pentru Liviu Ciobotariu după Botoșani-Rapid: ”Azi ne-a ieșit! Nu este ușor când ești pe ultimul loc în clasament!”

astăzi, 09:22

FC Botoșani a învins-o duminică pe Rapid cu scorul de 2-0 în etapa a 12-a din Liga 1. Liviu Ciobotariu și-a felicitat elevii pentru succesul obținut pe teren propriu în fața Rap...