900 de elevi botosaneni au obtinut nota maxima la teza unica la matematica!

900 de elevi botosaneni au obtinut nota maxima la teza unica la matematica!

 ANA BARCULET, inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani  

Rezultatele tezelor cu subiect unic la matematica arata ca elevii botosaneni sunt mai bine pregatiti decat in semestrul I.

Conform datelor furnizate de inspectorul general adjunct din cadrul ISJ Botosani, Ana Barculet, 5.155 de elevi de clasa a VII-a s-au prezentat la teza de matematica, dintre care 572 au obtinut note sub cinci, iar 395 au obtinut nota maxima.

Cert este ca, fata de primul semestru, cand elevii au promovat teza de matematica intr-un procent de 80%, in semetrul II au fost ceva mai constiinciosi, obtinand cu opt procente in plus, respectiv, 88%.

La clasa a VIII-a, putin peste 5.000 de elevi s-au prezentat la teza de matematica, dintre care 4.861 au obtinut note peste cinci, 320 de note fiind de zece.

Comparativ cu primul semetru, elevii de clasa a VIII-a au obtinut un procent in plus fata de primul semestru la nivelul de promovabilitate, fiind vorba de 95%.

"La matematica, procentul de promovare este mai mare decat la romana, probabil ca subiectele au fost mai usoare, dar cred ca au luat tezele ceva mai in serios si astfel s-au mobilizat", a declarat Ana Barculet, inspector general adjunct din cadrul ISJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
184

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
186

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
269

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...