8 intrebuintari pentru lamaie

8 intrebuintari pentru lamaie
Toata lumea o cunoaste, multi ii adora aroma sa inconfundabila si culoarea aprinsa. Insa de cele mai multe ori intrebuintarea ei ramane preponderent in sfera gastronomiei, in preparatele culinare.

 Insa lamaia poate fi de un real folos si in alte domenii. Iata cateva exemple:

Dieta

 Adauga lamaie in ceaiul verde. Ii va indeparta gustul putin amar, specific si iti va ajuta organismul sa absoarba mai bine antioxidantii din ceai.

Parfumarea corpului

 Iti plac aromele de lamaie si cumperi parfumuri fresh. Insa de ce sa nu te folosesti direct de lamaie ca de un deodorant in totalitate natural? Coaja de lamaie sau chiar frunzele ei pot fi folosite cu succes pentru reimprospatarea zonei axilei sau a talpilor picioarelor.

Calmarea arsurilor

 In perioada verii te alegeai destul de des cu arsuri de la o expunere prea indelungata la soare? Ai incercat sa amesteci zeama de lamaie cu apa tonica si sa iti tamponezi usor pielea cu ea? Face minuni, te asigur.

Curatarea rufelor

 Ai o camasa superba insa pe care ai reusit sa o distrugi cu doua picaturi de cerneala care nu vor sa iasa la spalat sub nici o forma. Insa nu ai incercat zeama de lamaie. Poti picura o cantitate de zeama scursa de la o jumatate de lamaie peste pata si o lasi asa peste noapte, apoi dimineata o speli.

Curatarea vaselor

 Fa un amestec din zeama de lamaie si sare grunjoasa si freaca vasele care au oxidat si prezinta pete galbui. Le va reda stralucirea imediat.

Curatarea mainilor

 Ai reusit sa iti patezi mainile cu vopsea de par sau coaja de nuca verde? Problema este rezolvabila, daca ai la indemana o lamaie. Inmoaie un tampon de vata in sucul acesteia si freaca bine zonele patate. Dupa curatare foloseste o crema grasa.

Aromoterapie

 Vrei o lumanare parfumata? Cumpara niste ceara alba, simpla, topeste-o si apoi amesteca in ea coji de lamaie uscate sau coaja rasa, apoi pune-o in forma la intarit.

Sangerari

 In cazul unei sangerari usoare la nas sau la o plaga deschisa se poate aplica cu succes zeama de lamaie pe un tampon de vata. Va scurta semnificativ timpul de sangerare. La fel si in cazul gingiilor sensibile, care sangereaza usor, ele se pot masa delicat cu suc de lamaie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
223

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
168

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
45

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...