8 februarie pe Știri Botoșani: Încurcate sunt ițele politicii, dar tot politicienii le descurcă!

8 februarie pe Știri Botoșani: Încurcate sunt ițele politicii, dar tot politicienii le descurcă!

 Verginel Gireada  

Mai vrea un mandat de primar! "Nu cred ca exista un contracandidat puternic la comuna Mihai Eminescu", spunea Verginel Gireada pe 8 februarie 2012. Intre timp si-a dat seama ca exista, totusi, un om mai puternic decat el: sotia sa. "Campanu vrea in PNL, dar nu are loc de Turcanu!" - Vezi cui apartine replica din 2011 si cate ceva despre lupta din 2010, dintre Tabuleac si Turcanu: "Eu voi intra intr-o competitie cu dumnealui in 2012 si am sa-i arat atunci care-i mai bun, pentru ca am sa castig, pentru ca sunt mai bun pentru aia multi". Si a castigat...  

8 februarie 2012

Verginel Gireada s-a hotarat: Vrea un nou mandat de primar

Este sigur ca nu are contracandidat si ca va fi sustinut de toti locuitorii comunei Mihai Eminescu! Verginel Gireada vrea sa spulbere orice speculatie vizavi de viitorul sau politic, si sustine ca s-a hotarat sa candideze pentru un nou mandat de primar. Verginel Gireada spera sa obtina 80% din voturile alegatorilor, si sustine ca nu exista candidat care sa il invinga.

"Am luat hotararea de a candida la Primaria comunei Mihai Eminescu. La un moment dat se crease ca o diversiune si oamenii nu stiau sigur si le parea rau. Si le-am spus ca voi fi in continuare alaturi de dumnealor, candidatul la comuna Mihai Eminescu. Prin ceea ce am facut si meritele pe care le am ma indoiesc ca cineva ar putea spune ca nu am sanse. Sunt sustinut nu numai de partid, ci si de toti locuitorii comunei Mihai Eminescu. Nu cred ca exista un contracandidat puternic la comuna Mihai Eminescu, nu pot sa spun ca sunt cel mai iubit, dar ma gandesc la un rezultat garantat de 80%", a declarat Verginel Gireada.


8 februarie 2011

ONISA: Domnul Campanu isi doreste sa fie in PNL, dar nu incape de Turcanu!

Pe 27 februarie este programata conferinta de alegeri la filiala Botosani a Partidului Conservator, confirmata de Biroul Central. Conform informatiilor furnizate de presedintele interimar al PC Botosani, Paul Onisa, pentru prima data in istoria PC a fost convocata la Botosani prima sedinta a Biroului Politic Central, unde vor fi prezenti reprezentanti ai PC din toata tara, in frunte cu presedintele Dan Voiculescu.

"Se va pune punct acestor sageti otravite care vin din partea UNPR, dar si a altora, pentru ca la Botosani lucrurile sunt clare. Suntem apreciati de Biroul Central pentru eforturile facute si pentru rezultatele de pana acum. Avem structuri puternice, iar celalalte jocuri politice pe care vor sa le faca persoane din spatiul politic din Romania nu ne intereseaza. Suntem deschisi la schimbare si la tot felul de colaborari cu toate partidele. Domnul Campanu nu reprezinta o amenintare pentru PC, el nu si-a exprimat nicioadata punctul de vedere vizavi de preluarea presedintelui filialei de la Botosani, el isi doreste permanent sa fie in PNL, dar nu incape de Turcanu", a precizat Paul Onisa.

Salarii platite cu intarziere in invatamant!

BUCATARU: "Directorii de scoli fac statele de plata, tinand cont de hotararile judecatoresti, dar vor acorda suma pe care o au prevazuta in buget, adica, pe moment, vor fi salarii mai mici. Pe ianuarie este posibil sa se ia intreg, dar nu avem prevazut in buget pentru salarii intreaga suma".

In urma cu cateva zile, Ministerul Educatiei a trimis o circulara prin care a transmis Inspectoratului Scolar ca trebuie sa se incadreze in prevederile bugetare privind cheltuielile de personal si sa vizeze lunar statele de plata din unitatile de invatamant.

Vestea ca salariile vor fi majorate doar cu 15%, procentul aplicandu-se la salariul de la nivelul lunii octombrie 2010, si ca nu se va tine cont de hotararile judecatoresti prin care scolile au fost obligate sa modifice incadrarea personalului in baza legii care prevede o majorare cu 33%, a starnit agitatie in randul personalului din invatamant, iar directorii nu stiu ce lefuri sa treaca pe statele de plata.

In aceste conditii, inspectorul scolar general Ada Macovei s-a deplasat la Bucuresti la Ministerul Educatiei, pentru lamurirea situatiei.

"In acest moment doamna inspector general este la Ministerul Educatiei si incearca sa clarifice situatia. Dupa cum se stie, problema este ca trebuie respectate hotararile judecatoresti privind reincadrarea personalului din invatamant, dar in acelasi timp trebuie sa se incadreze si ordonatorul de credite in bugetul aprobat. Exista o diferenta intre cele doua prevederi si vom vedea cum se va rezolva", a declarat Daniel Bucataru, purtator de cuvant ISJ.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spera ca in cursul zilei de maine situatia sa se clarifice, astfel incat sa se poata plati salariile cadrelor didactice.


8 februarie 2010


TABULEAC: "Au venit iar telefoane de la Bucuresti, de la indivizi rupti de realitate!"

In opinia presedintelui Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, proiectul privind repartizarea bugetului pe 2010, prezentat in sedinta de luni, se deosebeste de proiectul de vineri, in primul rand ca s-au cedat 300 mii lei, din suma repartizata initial municipiului Botosani, anumitor comune cu primari PNL si PSD.

"Astazi, din punctul meu de vedere, a triumfat chibzuinta, ratiunea. Nu s-a transat decizia de astazi pe baza unei intelegeri politice. Proiectul de astazi se deosebeste de proiectul de vineri in special ca am cedat o anumita suma din dreptul municipiului Botosani si suma s-a redistribuit pe comunele cu primari PNL si PSD, de asemenea, am operat o diminuare de circa 13 miliarde lei vechi la drumurile judetene. Asta inseamna ca pe drumurile judetene, fata de anul trecut, va trebui sa renuntam la cateva lucrari, astfel incat sa ne putem incadra in bani", a spus Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Desi dupa discutiile purtate atat sambata, cat si duminica, intre reprezentantii celor trei formatiuni politice din judetul Botosani, s-a ajuns la o anumita intelegere pentru sedinta de luni, se pare ca apele ar fi fost tulburate de la Bucuresti, intrucat, potrivit lui Mihai Tabuleac, cu un sfert de ora inainte de sedinta de Consiliu Judetean de astazi, se primeau telefoane de la Bucuresti tocmai pentru a strica intelegerile dintre partide privind votarea proiectului de buget.

"Dupa impasul pe care l-am inregistrat la sedinta de vineri, am continuat sa lucram, am continuat dialogul dintre noi si am urmarit sa ajungem la o formula care sa fie atat de armonioasa incat sa fie acceptata de toti consilierii judeteni. Dupa analiza de sambata parea ca exista aceasta armonie, de asemenea duminica a fost chiar o certitudine din punctul acesta de vedere, aceeasi certitudine am avut si in cursul zilei de astazi, pana la ora 14.00 fara un sfert, cand am inteles ca au venit iar niste telefoane de pe la Bucuresti, de la indivizi care sunt absolut convins ca sunt rupti de realitate si de ceea ce inseamna cu adevarat fenomenul politic", a conchis Tabuleac.

Fidelio, in insolventa

La mai putin de jumatate de an de la preluarea firmei Fidelio, omul de afaceri sucevean Costel Chelaru a decis sa ceara insolventa, informeaza Monitorul de Suceava. Cererea privind demararea procedurilor de insolventa a fost depusa zilele trecute la Tribunalul Suceava, iar omul de afaceri Costel Chelaru, cel care gestiona afacerea Fidelio, a marturisit ca nu a mai gasit suficiente resurse pentru a continua activitatea.

"Am preluat Fidelio cu datorii de aproximativ 130 miliarde lei vechi, din care mai bine de jumatate am reusit sa le achit. Climatul economic actual si faptul ca bancile au blocat sistemul de creditare ne-au adus în imposibilitatea de a onora platile pe care ni le-am asumat. Afacerea era buna, dar momentul ales pentru preluarea firmei Fidelio nu a fost prea favorabil. Consumul a scazut foarte mult, si asta a avut ca rezultat imposibilitatea de a atinge cifrele pe care ni le-am propus initial. Peste toate acestea s-a adaugat si lipsa unei creditari corespunzatoare, iar rezultatul este cel care se vede acum", a declarat Chelaru.

Omul de afaceri sucevean a aratat ca datoriile mari acumulate de Fidelio înainte de preluare au fost determinante în luarea deciziei de a solicita insolventa voluntara, aici adaugandu-se si alte probleme care au aparut pe parcurs. Suceveanul a preluat firma Fidelio în vara anului trecut. Protocolul prevedea preluarea a 13 magazine din patru judete, Suceava, Botosani, Neamt si Iasi, cu o suprafata totala de 8.500 mp.

Chelaru a figurat în topul celor mai bogati romani, fiind inclus de revista Capital în ierarhiile din 2003, cand era creditat cu o avere de 7-8 milioane dolari, iar in 2004, cu o avere de 5-6 milioane dolari.

TURCANU: "Astazi vom asista la o intelegere intre PD-L si PSD, asa simt eu!"

Razboi deschis intre seful Consiliului Judetean Botosani si liderul PNL Florin Turcanu, dupa ce, in plenul Sedintei Extraordinare a Consiliului Judetean de vineri, numele lui Turcanu a aparut de nenumarate ori, culminand cu replica lui Mihai Tabuleac: "Turcanu reuseste sa incalece tot!".

Reactia lui Florin Turcanu este mai mult decat acida, liberalul spunand chiar ca, peste doi ani, se va confrunta direct cu Mihai Tabuleac, in lupta pentru conducerea CJ.

"Domnul Tabuleac, cu stilul lui caracteristic, tot timpul i se pare ca cineva devine mai puternic ca el, dar pe mine nu ma intereseaza ceea ce spune dumnealui, eu voi intra intr-o competitie cu dumnealui in 2012 si am sa-i arat atunci care-i mai bun, pentru ca am sa castig, pentru ca sunt mai bun pentru aia multi", a precizat Florin Turcanu.

La acuzatiile privitoare la aranjamentele politice, Turcanu spune ca acestea vin din partea sefului CJ.

"Deocamdata vreau sa-i transmit ca el face aranjamente, nu eu. Tot timpul a facut aranjamente si tot timpul l-a interesat doar persoana lui si mai putin restul, nu vedeti drumurile judetene de cum arata de cand a intrat el presedinte, nu vedeti ca nimic nu s-a intamplat, doar s-au cheltuit banii publici in directia in care dumnealui si-a dorit? Domnul Tabuleac a vrut ca bugetul sa fie echilibrat in avantajul PD-L si a drumurilor judetene, pentru ca la drumuri poti sa dai toti banii din judet, ca tot nu-i ajunge lui Tabuleac sa-si faca mendrele lui, acolo nu se intampla altceva decat sa cheltuie niste bani ca sa scape de ei, mare lucru nu s-a intamplat", spune Turcanu.

Lovitura de gratie, in defavoarea PNL insa, pare sa vina chiar in sedinta CJ, liberalul Turcanu spunand ca, daca vineri a functionat o alianta PSD-PNL, pentru astazi se pregateste o intelegere PSD-PD-L in legatura cu bugetul pe anul 2010.

"Cred ca proiectia bugetara facuta de consilierii PNL si PSD a fost foarte buna, dar in final, astazi, va fi altceva, vom vedea daca vom vota sau nu, vom analiza pana la ora 14.00. Astazi vom asista la o intelegere intre PD-L si PSD, asa simt eu, va fi o proiectie bugetara facuta pe intelegere", a conchis Turcanu.


8 februarie 2009


Tabuleac le cere angajatilor de la DGASP sa puna osul la munca

Membrii comisiei din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului Botosani sunt acuzati de presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac ca sunt comozi si ca au o atitudine indiferenta fata de persoanele cu handicap.

"Nu sunt multumit de aceasta comoditate, de aceasta tendinta de a-i chinui tocmai pe cei aflati in dificultate: adulti sau copii cu handicap ce se confrunta nu doar cu probleme materiale ci si fizice. Nu e omeneste sa mai fie si purtati pe drumuri. Nu vad de ce aceasta comisie trebuie sa isi desfasoare activitatea exclusiv la sediul judetean al DGASPC", a declarat Mihai Tabuleac.

Acesta le propune membrilor din comisie sa se deplaseze la domiciliul bolnavilor, in special a celor cu probleme locomotorii, pentru a-i scuti de drumul periodic pana la institutie.

"Ar trebui sa aiba o locatie corespunzatoare in teritoriu, in localitatile judetului, acolo unde sunt bolnavii. Sa se deplaseze ei, fiindca sunt sanatosi. Ca doar pentru asta sunt platiti", a mai adaugat seful CJ Botosani.

Minodora Vasiliu va fi instalata luni la conducerea Directiei Sanitar-Veterinare Botosani!

Ovidiu Airimitoaie va elibera scaunul de sef al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Botosani. La conducerea institutiei se va instala Minodora Vasiliu. Airimitoaie ocupa functia de conducere cu titlu de interimat, dupa ce fostul director, Vladimir Rizac, a fost promovat la Bucuresti, in calitate de expert in cercetarea bolii limbii albastre.

Minodora Vasiliu a obtinut, la concursul sustinut luna trecuta, punctajul care sa ii certifice accederea la conducerea DSVSA. Instalarea in functie va avea loc luni, la ora 12.00, la investire urmand sa participe si prefectul Cristian Roman.

De altfel, Minodora Vasiliu a fost si nominalizarea PD-L pentru aceasta functie, insa nici la concurs nu a avut contracandidat, Ovidiu Airimitoaie refuzand sa participe la competitie.

Airimitoaie va ocupa, in schimb, functia de director adjunct al institutiei.

Compromis la Garda de Mediu Botosani sau doar mutare politica?

Rodica Zelinca, comisarul-sef al Garzii de Mediu Botosani, se pregateste sa cedeze locul unei persoane, desemnata de PSD, care deja a starnit nedumerirea multora, in special prin faptul ca nu ar intruni conditiile necesare ocuparii unui astfel de post. Sambata, prefectul de Botosani a avut o discutie cu conducerea Comisariatului Judetean de Mediu Botosani, cu privire la schimbarile ce urmeaza sa se produca in institutie, vorbindu-se foarte mult despre reorganizarea unitatii, prin regionalizarea acesteia.

Garda de Mediu este intr-un proces de reorganizare la nivel national. Hotararea de Guvern este in procedura de avizare la celelalte ministere. Va mai dura doua-trei saptamani pana va iesi aceasta hotarare. In urma reorganizarii vom identifica o solutie pentru doamna Zelinca, a declarat Cristian Roman.

Cu toate acestea, un nou sef pentru Botosani este deja pregatit. Reorganizarea Comisariatului Judetean de Mediu, prin regionalizarea conducerii, nu pare sa il afecteze pe viitorul sef la Botosani, si anume Razvan Rotaru, acesta fiind propus de PSD pentru acest post.

Razvan Rotaru este fiul lui Ilie Rotaru, fost lider de sindicat la Alcor. Daca vizavi de numirea lui Razvan Rotaru au existat deja voci impotriva, viitorul Rodicai Zelinca ar putea sa fie tot in institutia pe care a condus-o in ultimii ani.

"Am rugat-o pe doamna Zelinca sa ramana in sistem pentru ca 13 ani in Garda de Mediu si patru ani in fruntea institutiei reprezinta o experiennta foarte importanta", a spus Cristian Roman.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
35

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
69

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...