8 alimente surprinzatoare pe care le poti pune pe gratar!

Cand te gandesti la gratar, iti vin in minte carnea, carnaciorii si, mai ales, mititeii. Insa multe alte alimente pot fi preparate pe gratar si sunt sanatoase si gustoase. Iata cateva exemple oferite de medici nutritionisti pentru Webmd.com, conform sfatulparintilor.ro:  

1. Salata  
Desigur, salata ti-o imaginezi doar in bol, sub forma de… salata. Nu te-ai gandi niciodata s-o pui pe gratar. Stropeste miezul de la salata cu putin ulei de masline, otet, sare, piper, apoi rumeneste-l timp de trei minute pe gratar. Vei vedea cat este de gustos.  

2. Pepene  
Presara putina sare pe feliile de pepene si pune-le pe gratar. Imbinarea aromelor cu mirosul usor afumat va fi de senzatie.  

3. Pizza  
Toata lumea stie ca pizza se pregateste la cuptor. Insa la fel de bine poate fi facuta si pe gratar. Iti trebuie doar un blat de pizza din faina integrala, pe care sa-l asezi direct pe gratar (ai grija ca acesta sa fie foarte foarte fierbinte, altfel se lipeste). Cand s-a facut pe o parte, intoarce foaia pe gratar si adauga topping-urile preferate.  

4. Mango  
Vrei un barbeque sanatos? Incearca niste mango. Bogat in fibre si vitaminele B6, A si C, mango este un adevarat super-fruct.  
5. Struguri  
Atunci cand pregatesti frigarui, adauga pe tepuse, pe langa carnea de pui, boabe de struguri. Aroma va fi deosebita. In plus, te vei bucura de un aport de vitamina A si K.  

6. Ananas  
Preparat pe gratar, ananasul are un gust si mai intens. Adauga putin zahar brun si scortisoara pe feliile de ananas cu 30 de minunte inainte de a-l pune pe gratar. Apoi lasa-l cate 5 minute pe fiecare parte.  

7. Capsuni  
Iti va placea gustul capsunelor pe gratar. Inainte de a le pune la jar, imbiba capsunele in otet balsamic, apoi presara zahar brun. Nu le tine pe foc mai mult de unu-doua minute.  

8. Piersici  
"Alintate" superfructele lunii iulie, piersicile pot fi preparate si la gratar. Taie piersicile in doua, scoate samburii, stropeste-le cu zeama de lamaie si presara un praf de sare, zahar si scortisoara. Apoi pune-le la gratar cu pielea spre jar. Tine-le 3 minute, apoi intoarce-le pe partea cealalta pentru 2 minute. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanță clădită pas cu pas! Ioana Miron, botoșăneanca medaliată cu bronz la Europene: „Este tot ceea ce-mi doresc”!

astăzi, 08:30

Are 20 ani, cântărește 45 de kilograme iar dacă am fi zărit-o pe stradă, fără a știi nimic despre ea, am crede cu ușurință că este gimnastă sau face parte dintr-o trupă de balet. ...

Calendar ortodox, 19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie!

astăzi, 08:00

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Incendiu violent într-o gospodărie botoșăneană. Locuința unei familii a ars în totalitate! (Foto)

astăzi, 07:38

Un incendiu violent s-a produs, vineri, într-o gospodărie din localitatea Corlăteni. O casă a fost cuprinsă de flăcări. Nu au fost persoane rănite, însă pagubele sunt însemna...