750 de dolari de la botosanenii din Canada, pentru elevii din Botosani!

750 de dolari de la botosanenii din Canada, pentru elevii din Botosani!
Sambata, 16 martie, Trupa de teatru a Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani a participat la cea de-a VIII-a editie a Festivalului National de Teatru pentru Liceeni, la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Bucuresti.

Insotiti de intructorii lor, sotii Lenus Teodora Moraru si Gelu Risca, ei au intrat primii in competitie cu prezentarea piesei lui Frank Wedekind: "Desteptarea primaverii".

La miezul noptii, au fost in teleconferinta Internet cu botosanenii din Montreal: Elvira si Narcis Martincu, Dana si Cristi Asiminoaie, Camelia si Marcel Lascarache, Dana Sasu, Viorica Vasilica si profesorul Vania Atudorei, invitati acasa la familia Cristina si Olimpia Toma.

Cand s-au deschis cutiile sigilate de colectare a fondurilor pentru Festivalul de Teatru de la Botosani din aprilie, si s-au numarat banii adunati, s-a constatat suma de 750 $.

Emotionati de acest frumos gest de solidaritate de peste Ocean, elevii botosaneni au multumit prietenilor lor din Canada si au decis ca acesti bani sa fie oferiti, in premii, elevilor participanti la Festivalul de Teatru pentru liceeni din Botosani care va avea loc in aprilie.

Nu este nici primul si nici ultimul gest de solidaritate al botosanenilor din Canada pentru elevii din Botosani, iar aceste actiuni frumoase vor continua, Botosanii ramanand o vatra a culturii romanesti de notorietate nationala si internationala.

Poate ca nu este numai o intamplare teatrul de la Colegiul Eminescu. Atunci cand acest Colegiu a fost infiintat in anul 1887, Eminescu inca mai era in viata si era chiar la Botosani la sora sa Harieta, iar la 18 ani, varsta elevilor Colegiului, Eminescu era in trupa de teatru a lui Mihail Pascaly.

In proiect, invitarea trupei de teatru a elevilor din Botosani pentru a sustine spectacole in Canada.

(prof. Vania Atudorei, Montreal)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
24

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
373

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...