7 motive mai putin cunoscute pentru care poti fi respins la interviurile de angajare

Daca te afli in cautarea unui loc de munca, probabil ca stii care sunt cele mai contraindicate lucruri: sa intarzii sau sa raspunzi la telefon in timpul interviului, sa ai un email neprofesional, sa nu te documentezi in legatura cu potentialul angajator sau sa-l vorbesti de rau pe fostul sef.

Jurnalista Karen Burns de la US News, autoarea unei carti in domeniul resurselor umane, prezinta si o lista cu 7 motive, mai putin cunoscute, pentru care un aplicant nu poate obtine un job.

1. Ai asteptari nerezonabile. Fiecare vrea job-ul perfect. Dar daca pretentiile tale sunt prea mari si daca ceri prea multe, poti foarte bine sa ramai somer. Nimanui nu-i place sa i se ceara compromisuri, dar realitatea e ca multe in viata implica acest lucru. Analizeaza-ti asteptarile. Care dintre ele sunt neaparat importante? Care pot fi negociate? La care poti renunta temporar?

2. Te bazezi prea mult pe o singura modalitate de cautare a unui job. Poate ca aplici pentru joburi doar online, sau pe retelele sociale, folosesti agentiile de recrutare sau abordezi doar companiile despre care ai auzit ca fac angajari. Nu te limita doar la o metoda de cautare. Incearca-le pe toate. Fii creativ, mareste-ti reteaua de cunostinte.

3. Folosesti cuvantul "eu" prea mult in scrisoarea de intentie. Cel mai eficient mod de a te promova in fata potentialului angajator este sa te focusezi mai mult pe el si mai putin pe tine. Arata ca ti-ai facut temele si ai inteles ce vrea de la tine compania recrutoare. Vorbeste apoi despre cum ai putea raspunde cerintelor companiei.

4. Nu-ti demonstrezi potentialul pe termen lung. Angajatorii gandesc pe termen lung. Ei vor sa stie nu doar ceea ce poti sa faci acum ci si ce vei putea face pentru ei in viitor. Intrebarea "Unde te vezi peste 5 ani?" nu este doar de forma, ei chiar vor sa stie.

5. Repeti greseli fara sa-ti dai seama. Dupa ce te duci la interviuri, reflectezi putin asupra lor? De multe ori, motivul pentru care nu obtii un job nu tine de tine, dar nu mereu. Incercarea de a intelege de ce ai fost respins te poate ajuta sa te descurci mai bine la interviuri.

6. Nu faci repetitii inainte.
Poate ca eviti sa repeti raspunsurile pe care le vei da la cele mai intalnite intrebari de la interviu. Vrei sa fii spontan, original. Ar trebui sa iei insa in calcul beneficiile aduse de pregatirea anterioara a unor raspunsuri scurte si la obiect.

7. Te opresti din cautare, pana primesti raspunsuri de la interviuri. Mai toti pica in capcana asteptarii unui raspuns dupa un interviu cu angajatorul de vis. Iti spui ca trebuie sa sune azi-maine si ca vei astepta pana primesti un raspuns. Nu e bine insa sa te opresti din cautare. Trebui sa continui sa cauti un job pana cand primesti o oferta ferma de angajare.
 

sursa: dailybusiness.ro 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de incendii au dat bătăi de cap pompierilor botoșăneni în perioada 24 - 26 ianuarie!

astăzi, 20:30

În perioada 24 – 26 ianuarie, pompierii botoșăneni au avut 54 de misiuni. Acestea au vizat: - acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 42 de situații; - ...

Angelina Jolie în rolul Mariei Callas: Proiecție unică la Cinema „Unirea” Botoșani! (foto)

astăzi, 19:45

Angelina Jolie s-a pregătit timp de 6 luni pentru a „îmbrăca” rolul Mariei Callas. „A fost o adevărată provocare să învăț să cânt operă. Am luat multe lec...

Cine este noul manager al Spitalului Mavromati, care îl înlocuiește pe Corneliu Prepeliță pe perioada controlului judiciar!

astăzi, 19:20

Conducerea Consiliului Județean Botoșani a anunțat luni, 27 ianuarie, că s-a găsit o persoană care a acceptat să preia conducerea Spitalului Județean ”Mavromati”. Este vorba des...