7 alimente cu efect antitumoral de la autorul volumului "Nu hrani cancerul"
Stiri Botosani Saturday, 19 May 2012 ActualitateIata cateva alimente cu efect antitumoral recomandate de dr. Chirila:
1. Ciupercile
Prof. dr. Pavel Chirila sustine ca ciupercile au efect antitumoral datorita principiului numit lentinan "inhiba aromataza, o enzima raspunzatoare de proliferarea neoplazica" si precizeaza in cartea sa ca japonezii, care consuma multe ciuperci, au mai putin cancer la stomac.
Recomandarile specialistului: de preferat la cuptor sau gratar, cu putin ulei de masline presat la rece si condimente. Poti sa le consumi de trei ori pe saptamana.
2. Ceaiul verde
Este deosebit de util, in special in preventia cancerului, deoarece contine flavone care inhiba dezvoltarea tumorilor maligne.
Recomandarile specialistului: se lasa la infuzat 8-10 minute pentru a elibera substantele anticancerigene. Se consuma zilnic, aproximativ 2-3 cani.
3. Curcumina
O gasesti in condimentul numit curry si are rolul de a inhiba dezvoltarea tumorilor si de a distruge celulele canceroase.
Recomandarile specialistului: pentru un efect maxim se foloseste impreuna cu piperul.
4. Ghimbirul
Are efect antiinflamator si este deosebit de folositor persoanelor care urmeaza sedinte de chimioterapie, deoarece elimina senzatia de greata, explica prof. dr. Chirila.
5. Mierea de albine naturala
"Contine fructoza, minerale, histamine, enzime, acizi organici", aflam de la prof. dr. Chirila care sustine ca mierea are proprietati antiseptice, cicatrizante si nu irita tubul digestiv.
Recomandarile specialistului: inlocuieste zaharul cu mierea de albine naturala. Este foarte important sa nu fie expusa la temperaturi inalte, deoarece devine toxica. Prin urmare, nu pune miere in ceaiul fierbinte, ci asteapta sa se raceasca putin!
6. Pestele
Datorita continutului bogat in grasimi bune, pestele este de folos in alimentatia anticancer.
Recomandarile specialistului: inlocuieste carnea cu pestele si nu-l prepara prin prajire, ci prin metode usoare (cuptor, gratar, abur).
7. Vinul rosu
Potrivit prof. dr. Chirila, vinul contine flavonoide, resveratrol, minerale, enzime, antociani, taninuri care au capacitatea de a scadea colesterolul si de a apara organismul de formarea tumorilor.
Recomandarile specialistului: un pahar de vin rosu pe zi este benefic pentru sanatate.
Sursa: Eva
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Selly, prima reacţie despre Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la "Beach, Please!"
Selly, cunoscutul vlogger și organizator al festivalului „Beach, Please!”, a răspuns public acuzațiilor legate de presupusa promovare a drogurilor și a conținutului violent în c...
Valeriu Iftime, implicat direct în negocierile pentru un atacant de la FCSB: „Dacă el acceptă, mâine e jucătorul meu!”
În calitate de patron al clubului de fotbal FC Botoșani, Valeriu Iftime (65 de ani) a mărturisit că s-a implicat personal în negocierile pentru un atacant de la campioana din Superliga,...
Ministrul Culturii: "Este posibil ca, din toamnă, să nu mai avem evenimente culturale în weekend"!
Evenimentele culturale ar putea fi suspendate în weekend și în zilele de sărbătoare legală începând din toamnă. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Culturii, Andr&aa...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.58 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici