69 de persoane private de libertate au început un nou an şcolar la Penitenciarul Botoşani!

69 de persoane private de libertate au început un nou an şcolar la Penitenciarul Botoşani!
Luni, 15.09.2014, ora 10:00, la Penitenciarul Botoșani a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar pentru 69 de persoane private de libertate.     
           
La festivitate au participat cadrele didactice ce vor preda materiile de curs pe întreaga durată a anului şcolar pentru persoanele private de libertate înscrise la cursurile şcolare precum şi lucrători ai serviciilor de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului. Evenimentul a fost precedat de slujba de Te Deum, oficiată de preotul unităţii.       
            
Reprezentarea din partea unităţii de învăţământ a fost asigurată de Loredana Secrieru, director al Liceului Tehnologic Special "Sf. Stelian" Botoșani.            
           
Efectivul înscris în anul şcolar 2014 – 2015 cuprinde un număr de 26 de elevi în învăţământul primar
și 43 de elevi în învăţământul gimnazial.
           
Programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc.  
           
Conform Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu  modificările şi completările ulterioare, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.           
           
Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor 8 săli de clasă și o bibliotecă.               
          
"Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate", a precizat comisar-şef Victor Cuzuc, directorul Penitenciarului Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
30

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
45

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...