60.000 de soldati rusi se indreapta catre granita cu Ucraina. "Suntem in pragul unui nou Razboi Rece"

60.000 de soldati rusi se indreapta catre granita cu Ucraina. "Suntem in pragul unui nou Razboi Rece"
In jur de 60.000 de soldati rusi se indreapta catre granita cu Ucraina, in ciuda amenintarilor Vestului privind impunerea unor sanctiuni in situatia in care Kremlinul nu renunta la ideea anexarii peninsulei Crimeea.

Localnicii au votat duminica alipirea la Rusia, insa referendumul nu este recunoscut de Uniunea Europeana si Statele Unite. In ciuda acestui fapt, Parlamentul peninsulei a proclamat luni independenta regiunii de Ucraina si a inceput demersurile pentru a deveni oficial parte a Rusiei.

Ucraina a inchis granitele cu Rusia si va mobiliza in jur de 15.000 de voluntari in urmatoarele doua saptamani pentru apara integritatea teritoriala a statului, potrivit unor oficiali de la Kiev, citati de Bloomberg.

"Suntem in pragul unui nou Razboi Rece. Viziunea Europei ca Rusia este un stat benign care poate fi integrat economic si politic a devenit istorie", este de parere Fredrik Erixon, directorul Centrului European pentru economie politica internationala din Bruxelles.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, in mod categoric, nu va fi razboi in zona Marii Negre, iar romanii nu trebuie sa se teama de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei, Romania neavand riscuri de securitate directe, potrivit Mediafax.

Casa Alba a anuntat duminica seara ca respinge referendumul privind alipirea peninsulei la Rusia.

"Nu vom recunoaste rezultatele acestui referendum administrat sub amenintarea unor violente si intimidari a interventiei militare din Rusia", se arata in comunicat. "Actiunile Rusiei sunt periculoase si destabilizatoare. Interventiile militare si violarea tratatelor internationale vor insemna costuri mari pentru Rusia", potrivit textului citat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
209

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
99

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
111

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...