60 de kilometri de drum judetean au trecut in administrarea MDRT

60 de kilometri de drum judetean au trecut in administrarea MDRT
Consilierii judeteni, reuniti miercuri in sedinta extraordinara, au aprobat un proiect de hotarare referitor la trecerea a sase sectoare de drumuri judetene ce apartin domeniului public al judetului Botosani, din administrarea Directiei Judetene de Drumuri si Poduri in administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe perioada realizarii lucrarilor de modernizare din cadrul Porgramului National de Dezvoltare a Infrastructurii.

In total vor fi modernizati 60 de kilometri de drumuri judetene, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 163 de milioane de lei.

Cele sase tronsoane de drumuri judetene care au trecut in administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si care urmeaza a fi modernizate sunt: Botosani-Curtesti-Cristesti-DN 28 B (13 km), DN 28 B-Copalau-Cerbu-Dracsani-DJ 297 (7,70 km), limita judet Iasi-Prajeni-Campeni-Flamanzi (15,41 km), Ibanesti-Cristinesti (5 km), Viisoara-Cuza Voda (4,55 km), Stefanesti-Murguta-Dobarceni (10,61 km).

"Discutam de investitii foarte necesare, pe care populatia judetului nostru le asteapta de foarte multa vreme. Valorile acestor investitii depasesc cu mult posibilitatile surselor propii ale bugetului judetului si atunci este o ocazie foarte potrivita pentru noi de a atrage fonduri prin intermediul Ministerului Dezvoltarii, care chiar daca se bazeaza pe acea idee de finantare denumita credit furnizor, pana la urma suportarea costurilor se va face din bugetul public national. Atata vreme cat vom dobandi drumuri judetene modernizate si discutam aici de nu mai putin de 60 km drumuri modernizate, fara sa se exercite vreo presiune asupra bugetului propriu al judetului, atunci sigur ca nu putea sa se adopte alta atitudine decat aceea de vot unanim, ceea ce de fapt s-a constatat in cadrul sedintei extraordinare", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a fost desemnata sa reprezinte Consiliul Judetean in relatia cu Unitatea de Implementare a Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii. Cele sase tronsoane de drum judetean vor fi date in administrarea Ministerului Deavoltarii Regionale si Turismului doar pe perioada executiei lucrarilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
89

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
245

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
127

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...