6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie

In vreme ce popularitatea unor plante aromatice vindecatoare precum scortisoara si turmericul este in crestere, alte sunt adevarate cenusarese. Mai ales ca exista o varietate larga de plante aromatice vindecatoare din care sa alegi.

Ierburile aromatice sunt cele mai usoare medicamente pe care natura le ofera oamenilor; ce poate fi mai simplu decat sa adaugi un pic de savoare in toate mancarurile tale?

Iata 6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie.

1. Rozmarin

Este una dintre ierburile aromatice recomandate de mai toti nutritionistii. Rozmarinul are proprietati antiinflamatorii, antifungic, antiseptic, antialergic si previne intoxicatia alimentara.

In plus, rozmarinul era recomandat chiar si de Hipocrate, parintele medicinei, pentru curatarea ficatului.

2. Nucsoara

Nucsoara este un condiment destul de cunoscut, in general folosit in timpul Sarbatorilor. Este bine sa fie folosit cand este proaspat intrucat isi pierde rapid savoarea. Nucsoara ajuta la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si imbunatateste circulatia sangelui. In plus, este o sursa excelenta de antioxidanti, bogata in vitaminele B, regleaza digestia si imbunatateste calitatea somnului.

3. Cuisoare

Cuisoarele sunt fructele uscate ale arborelui de cuisoare. Uleiul de cuisoare este un panaceu pentru dureri in general si pentru durerile de dinti in special. De asemenea poate stimula caldura in organism si cresterea productiei de acid hidrocloric in organism – care este folosit pentru digestie.

4. Cimbru

Este un condiment mediteranean, folosit din cele mai vechi timpuri, fiind disponibil in peste 60 de soiuri, fiecare dintre ele avand propriile beneficii pentru sanatate.

Cimbrul este antiseptic si antibacterian, dar si o sursa buna de fier, magneziu si calciu. In plus, cimbrul este excelent pentru imbunatatirea respiratiei, pe masura ce usureaza durerile din piept si rezolva problemele respiratorii.

5. Salvie

Unul dintre cele mai folosite condimente in sud-estul Europei, salvia se bucura de apreciere din cele mai vechi timpuri. Este un antioxidant foarte puternic care imbunatateste functiile creierului si memoria. Totodata, salvia ajuta digestia prin calmarea stomacului. Condimentul contine vitaminele A, B, C si alte minerale necesare precum potasiu, zinc, calciu, fier si magneziu.

6. Piper negru

Piperul a fost folosit atat ca medicament cat si pe post de condiment si este apreciat pentru beneficiile sale pentru sanatate.

Piperul negru poate ajuta la pierderea kilogramelor in plus prin stimularea descompunerii grasimii si imbunatatirea metabolismului. In acelasi timp, piperul stimuleaza apetitul. De asemenea, condimentul ajuta la oprirea sangerarii in vreme ce dezinfecteaza zona afectata.

sfatulparintilor.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Controale ale polițiștilor botoșăneni în zona Pieței Centrale și a Centrului Vechi! (Foto, Video)

astăzi, 14:34

Duminică, 14 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, sprijiniți de colegii de la ordine publică, rutieră, economic, acțiuni speciale și jandarmi, alături de rep...

Romario Benzar și-a găsit echipă, după despărțirea de FC Botoșani

astăzi, 14:04

Din Superliga României, fostul jucător de la Farul Constanța și FCSB va juca în Liga 3. Romario Benzar negociază cu Poli Timișoara, echipa din orașul său natal, scrie Liga2.ro. C...

60 de primării din județul Botoșani sancționate de Garda de Mediu, cea mai mare amendă a ajuns la 100.000 de lei! (Foto)

astăzi, 13:26

În perioada 14 iulie-12 septembrie 2025, comisarii din cadrul Garda de Mediu Botoșani  au efectuat acțiuni de inspecție și control la toate unitățile administrativ-teritoriale din jud...