6 februarie pe Stiri Botosani: Pelerinaj la Prefectura pentru "sarutat ghiulul" si "Vom lupta, vom castiga si Basescu va pleca"!

6 februarie pe Stiri Botosani: Pelerinaj la Prefectura pentru "sarutat ghiulul" si "Vom lupta, vom castiga si Basescu va pleca"!
"Am luptat, am castigat si Guvernul a plecat. Vom lupta, vom castiga si Basescu va pleca", "Anticipate pana la Paste" - strigau botosanenii pe 6 februarie 2012, in ziua in care Emil Boc a demisionat. Istoria zilei de 6 februarie ne aminteste de Liviu Campanu, liberal o data, independent de mai multe ori... sau colectionar de cupoane de pensii. Si Constantin Contac a avut parte de zile bune: "Nu candidez singur, sa apara caraghios ca este dictatura sau ca nu sunt oameni", spunea el in 2009. Si sa vedem ce mai faceau directorii de deconcentrate in vremuri tulburi...

6 februarie 2012

Protestele continua la Botosani si dupa demisia lui Boc

Emil Boc a depus luni, 6 februarie, mandatul Guvernului, anuntand ca a luat aceasta hotarare in incercarea de a "detensiona situatia sociala". La Botoșani, dupa ce timp de trei saptamani au strigat "Jos Guvernul", circa 25 de persoane s-au adunat si luni seara in Piata Revolutiei pentru a protesta. Cu toate ca Emil Boc a demisionat, oamenii spun ca vor continua sa iasa in strada pana cand si presedintele Traian Basescu va pleca de la carma tarii. Ei vor organizarea de alegeri anticipate.

Protestatarii au scandat "Jos Basescu", "Am luptat, am castigat si Guvernul a plecat. Vom lupta, vom castiga si Basescu va pleca", "Anticipate pana la Paste". La Botosani este cea de-a patra saptamana de proteste.


Tabuleac, singura optiune a PDL pentru presedintia CJ!

Deputatul Catalin Buhaianu a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Mihai Tabuleac este singurul candidat, din partea PDL, care a fost inclus in sondaje pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. "Eu am spus-o de multa vreme ca domnul Tabuleac va fi, din partea noastra, viitorul candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean", a declarat Catalin Buhaianu.

La nivel central, PDL va face un sondaj pentru stabilirea candidatilor la Consiliul Judetean, Primarie si pentru Parlament. Buhaianu a spus ca acest sondaj este diferit de cel facut la nivel judetean de catre organizatia PDL Botosani. Sondajul va fi realizat de catre conducerea centrala a partidului si va fi facut pentru a se vedea cum stau candidatii PDL in raport cu cei de la celalalte partide.

Persoanele incluse in sondaj au fost sugerate de catre organizatia judeteana a PDL Botosani. "Este un sondaj independent de ceea ce am facut noi. Noi am facut sondajul ca material de lucru, sa vedem cum stam", a adaugat deputatul PDL.


6 februarie 2011

Campanu aduna cupoane cu pensii sub 350 lei!

Senatorul independent Liviu Campanu a declansat o campanie de strangere a cupoanelor de pensie mai mici de 350 de lei, cat este in prezent pensia minima garantata de stat. Acesta sustine ca in judetul Botosani sunt pensionari care incaseaza cu mult sub aceasta suma, spunand ca a vazut cupoane de pensie cu putin peste 200 de lei, ceea ce dovedeste ca nu se respecta legislatia.

"Am declansat o campanie pe colegiul meu, de a strange cupoane de pensie cu o valoare mai mica de 350 lei, si sunt o gramada. O persoana care avea in decembrie 350 lei, in ianuarie a primit o pensie de 230 lei si nu vorbim de pensii militare, ci de pensii CAP", a declarat senatorul Liviu Campanu.

Acesta a facut si o interpelare la ministrul Muncii, la care a atasat trei cupoane de pensii mai mici de 350 de lei.


ION DIACONU: "Consumatorii casnici vor veni singuri sa se rebranseze!"


Agentii economici din Botosani se rebranseaza la sistemul centralizat de incalzire. Pe fondul anuntatei scumpiri a gazelor naturale, fabricile din municipiul Botosani, care sunt in apropierea retelelor primare de agent termic, renunta la incalzirea cu centrale proprii si aleg sistemul centralizat de termoficare. Potrivit directorului Modern Calor, Ion Diaconu, la inceputul lunii ianuarie s-a incheiat deja contractul de furnizare cu societatea Rapsodia Conf, la ora actuala purtandu-se discutii si cu alti agenti economici, dar si cu institutii publice.

"De cand am redus pierderile si cheltuielile, putem oferi o calitate si un pret mult mai bune decat varianta centralelor pe gaz. Tinta noastra din acest an sunt agentii economici aflati in imediata apropiere a retelelor primare, care isi vor da seama ca le oferim aceeasi calitate, la un pret mult mai bun. Am incheiat deja contractul de rebransare cu societatea Rapsodia Conf si avem discutii si cu cei de la Serconf, carora le putem face o oferta mult mai buna decat ceea ce au in prezent. Cat priveste consumatorii casnici, cand vor constientiza ca este mai ieftin sa plateasca pentru caldura si apa calda din sistem centralizat, vor veni singuri sa se rebranseze", a declarat Ion Diaconu, director Modern Calor.

Acesta sustine ca anul acesta vor fi rebransate la Modern Calor si 21 de unitati de invatamant, purtandu-se discutii in acest sens si cu institutiile publice, dat fiind raportul calitate-pret, urmand ca rebransarile sa se faca pe cheltuiala societatii de termoficare.

 

6 februarie 2009

Campanu isi indeamna directorii sa reziste pe posturi sau sa ceara alte functii!

Liberalii, indemnati sa ramana pe pozitii, adica in scaunele din conducerile institutiilor! Liderul PNL Botosani, Liviu Campanu, si-a atacat colegii care, in ultimele zile, au pornit in pelerinaj la Prefectura, pentru a "saruta ghiulul prefectului Cristian Roman". Totodata, Liviu Campanu i-a atentionat pe directorii liberali care au mai ramas pe posturi ca exista o Ordonanata de Urgenta a Guvernului, numarul 1 din 2009, care prevede ca directorii pot solicita, pana la 30 martie 2009, trecerea pe o functie de executie in cadrul aceleiasi institutii, functie care, daca nu exista, poate fi infiintata.

Campanu a fost sustinut de colegul sau, Liviu Andronic, acesta sfatuindu-i, la randul sau, pe liberali sa nu faca nici un pas inapoi, intrucat, prin demisii, ei vor fi aruncati in afara sistemului.

Actul normativ amintit de Liviu Campanu prevede, la Articolul 4, cele semnalate de liderul PNL Botosani, insa referirea se face doar la persoane care ocupa functii de conducere in institutiile si autoritatile publice care sunt supuse restructurarii.


CONTAC si democratia in PSD: Sa candideze cat mai multi, daca au curaj!

Contac are contracandidat la sefia Partidului Social Democrat, insa acest lucru pare sa ii convina! Cel putin asa a lasat sa se intrevada, precizand ca un succes in alte conditii nu l-ar multumi, existand si pericolul de a fi suspectati de dictatura in partid!

Conferinta judeteana este planificata a avea loc in perioada 10-28 aprilie 2009, intr-una dintre zile, dupa ce vor fi finalizate adunarile de dare de seama si alegeri la comune, municipii si orase. La conferinta vor participa peste 600 de delegati.

"Voi candida. Este posibil sa candideze si altcineva. Vom intra in competitie, nu trebuie sa ne supere acest lucru. Domnul Gheorghe Marcu am inteles ca va candida. Nu am absolut nimic impotriva dumnealui. Este normal sa nu candideze unul singur, sa apara caraghios ca este dictatura sau ca nu sunt oameni", a precizat Constantin Contac.

Liderul PSD Botosani a specificat ca, in fapt, candidatura lui Marcu este un lucru bun. "Cat de multi sa candideze, vom fi selectati prin vot. E liber oricine sa candideze, nu e nicio problema", a mai adaugat Constantin Contac.


RAR la Prefectura, dar cu folos!

Inca un director a semnat astazi condica de prezenta la Prefectura! Este vorba despre Zoltan Barna, directorul Registrului Auto Roman Botosani (RAR). Seful reprezentantei RAR la Botosani a purtat o discutie cu prefectul Cristian Roman vizavi de renuntarea la functia de conducere.

Se pare ca si Zoltan Barna va beneficia de Ordonanta de Urgenta a Guvernului care ii permite sa treaca pe un post de executie.

Pentru preluarea conducerii la RAR, post care ii revine Partidului Democrat Liberal, inca nu a fost desemnata vreo persoana.


Gheorghe Ciubotaru s-a retras de la conducerea ANPC!


Gheorghe Ciubotaru a solicitat eliberarea din functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului. Premierul Emil Boc i-a aprobat solicitarea, in cursul zilei de ieri. Botosaneanul Gheorghe Ciubotaru ocupa aceasta functie din anul 2005, iar in 2008, la alegerile parlamentare, a candidat din partea PNL pentru un post de deputat in Colegiul 5 Botosani, insa a pierdut in fata lui Costica Macaleti (PSD).

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
522

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
213

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...