6 alimente sanatoase pentru Postul Craciunului
Stiri Botosani Monday, 21 November 2011 ActualitateChiar daca e post, organismul are nevoie de alimente energizante si diverse, bogate in vitamine si minerale atat de necesare perioadei in care ne aflam, cand racelile sunt frecvente si afecteaza, mai ales, copiii si persoanele in varsta, scrie sanatate.bzi-ro.
Persoanele care vor tine tot postul trebuie sa consume alimente bogate in proteine, carbohidrati, vitamine si minerale de care este nevoie atat pentru sanatatea organismului cat si pentru randament in activitatea de zi cu zi. Iata cateva alimente sanatoase pentru Postul Craciunului:
1. Fasolea
Are in compozitia sa fier si proteine, inlatura riscul de astenie si anemie. Atat verde cat si boabe, fasolea poate fi gatita in diverse feluri.
2. Ciupercile
Contin multe proteine, asa ca pot inlocui, cu succes, carnea si aportul ei nutritiv. Din ciuperci se pot face sarmale, ardei umpluti, piftele, tocanita ori se pot adauga la altemancaruri, supe, ciorbe, pilaf.
3. Pestele
Se poate gati in foarte multe feluri, se poate manca in aceasta perioada in toate zilele de sambata si duminica dar si pe 21 noiembrie, de sarbatoarea intrarii in biserica a Maicii Domnului, pe 30 noiembrie, de Sfantul Apostol Andrei ori 6 decembrie, de Sfantul Sf. Nicolae. In zilele de dezlegare la peste sa nu uitam de salata de icre de peste.
4. Mierea de albine
Este o inegalabila sursa de energie pentru toate varstele, poate inlocui produsele de patiserie si cofetarie cu care ne-am tot rasfatat. Mierea poate fi consumata ca atare, in ceai, cafea si sucuri naturale.
5. Varza
In afara de faptul ca are vitamine si minerale, varza contine fibre alimentare, atat de necesare unei digestii sanatoase. Faceti zilnic salata de varza cruda sau murata. Merge foarte bine langa o mancare de cartofi sau fasole.
6. Fructele si sucurile de fructe
Nu trebuie sa lipseasca, in aceasta perioada, din meniul zilnic al persoanelor care postesc. Contin vitamine si minerale, fibre alimentare si, cu dulceata lor, satisfac si potolesc foamea de dulce, simtita acut, mai ales, de persoanele care depun zilnic, efort fizic au intelectual.
Se stie ca pe durata postului, consumul de paine va fi oricum mai mare decat in mod obisnuit. De aceea, se recomanda ca painea alba sa fie inlocuita cu painea integrala sau cea cu tarate.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Petrică, botoșăneanul mort peste hotare, a fost condus pe ultimul drum de familie și zeci de oameni care l-au apreciat!
Petrică Postolache, tânărul de 42 de ani care aducea mereu zâmbet și lumină în inimile celor din jur, a plecat dintre noi, lăsând un gol pe care nimeni și nimic nu î...
Pompierii militari botoșăneni, campioni ai excelenței și curajului! (foto)
Aceste competiții includ probe practice și teoretice care testează abilitățile specifice ale pompierilor, precum intervențiile în situații de urgență sau manevrele de salvare. Titlul...
„Roș-alb-albaștrii” și-au aflat programul următoarelor cinci etape din SuperLigă!
FC Botoșani va debuta în noul an calendaristic cu un meci pe „Municipal”, împotriva celor de la CFR Cluj, partida fiind programată în cadrul rundei XXII, duminică, 19 ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.93 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici