6 alimente care te baloneaza

Balonarea este un simptom care poate aparea in diverse contexte, rareori ca expresie a unei patologii - cu exceptia cazurilor, in care persista. Aceasta senzatie genereaza un disconfort intens, afectand activitatile zilnice ale persoanei. Exista cateva categorii de alimente care odata consumate pot avea urmari precum balonarea. Iata cateva alimente care te baloneaza:

1. Laptele
Daca te simti balonat din cauza lactatelor, este clar ca e vorba de intoleranta la lactoza alimente. La persoanele ce au trecut de varsta a doua, dar uneori si mai devreme, se poate instala intoleranta la lactoza din laptele dulce printr-un deficit enzimatic progresiv, care frecvent se manifesta si prin flatulenta. Acesta trebuie evitat si inlocuit cu produsi de lapte fermentat: iaurt, chefir, sana, lapte batut, branzeturi fermentate.

2. Leguminoasele si unele crucifere
Limiteaza, de asemenea, cantitatea de soia, mazare, linte, fasole, varza (inclusiv cea de Bruxelles). In ceea ce priveste fasolea, poti incerca sa o lasi peste noapte in apa.

3. Unele fructe
Cele care au multa fructoza, precum merele si perele, pot balona. In schimb, strugurii si citricele au un echilibru aproape perfect intre fructoza si glucoza, ceea ce face ca ele sa fie usor digerabile.

4. Unele cereale
Daca alimente ce au in compozitia lor grau, secara sau orz se afla in spatele balonarii tale, atunci alege produsele mai prietenoase cu stomacul, precum orezul, ovazul sau porumbul.

5. Bauturile carbogazose
Acestea, pe langa balonarea produsa vor favoriza miscari anormale ale stomacului si intestinelor, sunt hipercalorice de obicei si induc hiperaciditatea.

6. Guma de mestecat
Consumata in mod frecvent, aceasta induce aerofagia si stimuleaza reflexe digestive in mod inadecvat.

De asemenea, si unii indulcitori pot favoriza balonarea. Nu-ti cumpara produse care contin sorbitol, xylitol sau manitol.  


sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...