5.000 de botosaneni si-au gasit de lucru in urma consilierii in cadrul AJOFM!

Din randul celor 14.662 persoane aflate in cautarea unui loc de munca care au fost consiliate privind cariera in cadrul compartimentului de specialitate apartinand Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani, 4.999 persoane s-au incadrat in munca.

Pana la sfarsitul luni octombrie 2009, specialistii compartimentului de informare si consiliere privind cariera au oferit servicii de consiliere unui numar de 14.662 persoane fara loc de munca inregistrate la agentie (6.252 someri indemnizati si 8.410 someri neindemnizati), fiind desfasurate 19.972 sedinte de consiliere individuale si 156 sedinte de consiliere de grup. In functie de varsta, au fost consiliate 2.856 de persoane sub 25 de ani, 3.060 de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, 4.017 de persoane cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, 4.729 persoane de peste 45 de ani si 3.053 persoane cu varsta peste 50 de ani. In functie de pregatirea profesionala, cele mai multe persoane care au participat la sedintele de consiliere, respectiv 4.226, sunt persoane care au studii obligatorii absolvite de 10 clase.

De asemenea au fost consiliate 2.319 de persoane cu studii incomplete, 3.976 de someri care au absolvit o scoala de arte si meserii, 3.055 de persoane cu studii liceale si 950 absolventi de studii postliceale si superioare. In categoria persoanelor consiliate in aceasta perioada se afla unui numar de 7.349 persoane din mediul rural, 14 persoane cu dizabilitati, 22 persoane aflate in detentie, 2 persoane eliberate din detentie, si 356 persoane de etnie roma.

Serviciul privind consilierea si orientarea in cariera, pus la dispozitie gratuit de catre AJOFM persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, are in vedere pe de o parte, adaptarea somerilor la noile cerinte ale vietii profesionale caracterizata printr-o mare mobilitate, iar pe de alta parte, reconversia profesionala care a devenit o componenta esentiala pentru combaterea somajului si asigurarii pietei muncii cu un personal competent.

Deoarece, pe de o parte, meseriile pe care le aveau majoritatea somerilor nu sunt solicitate de agentii economici din Botosani, iar pe de alta parte lipsa calificarii ii face total necompetitivi pe piata muncii, 1.086 persoane au primit recomandarea de a urma un curs de formare profesionala intr-o meserie solicitata acum pe piata muncii din care 819 someri au fost inscrisi la cursuri de formare profesionala, 3.581 persoane au reusit sa se incadreze imediat in munca, 3 persoane au primit recomandarea pentru a participa la sedinte de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri pe cont propriu dovedind mult spririt antreprenorial, restul persoanelor fiind reprogramate pentru noi sedinte de consiliere privind cariera.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...